Trabzon’da turizm seferberliği

Trabzon'da turizm seferberliği

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon’da son yıllarda turizm alanında önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çektiklerini ve geçen yıllara göre turizm hareketliliği açısından daha yoğun geçeceğini söyledi.
Turizm değerlendirme toplantısı valilik binasında Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da katılırken, toplantıda turizm parçalarını ve diğer ilgililer hazır bulundu.
Toplantı sonrası değerlendirmede bulunan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, sektörün tüm özelliklerini ile yaz turizm sezonu öncesinde alacakları konuşmalarını söyledi. Trabzon’un son yüzyıllarında olduğu gibi bu yıl da yoğun turist girişine dikkat çekici Vali Ustaoğlu “Valiliğimizin kısıtlarında ilimizin turizm tüketimiyle bir değerlendirme toplantısı yaptık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da turizmde hizmet veren sektörümüzün talep ve şikayetleri ile ilgili notları alındı. Süreç boyunca ilgili alınması gerek veren yönlendirme diğer taleplerle ilgili de çalışmalarımızı devam ettireceğiz.Özellikle gelen turistlerimizin hizmet kalitesi ve standardı olarak iyi bir hizmet sunulabilmesi, tatminin üst düzeyde olması açısından biz turizmde hizmet sektörlerimizin alınmasına gerekli uyarılarımızı yaptık. olması gereken yürütme. Devlet olarak biz yapacağımız bir takım denetim denetimleriyle, alacağımız güvenlik önlemleriyle turistlerimizin burada güvenli bir şekilde vakit geçirmeleri için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Uyarıları yaparak turistlerimizin gösterimi üst seviyeyi sağlayacak gerekli önlemlerin alınması gerekiyor” dedi.

“Trabzon turizm alanında bu yaz güzel bir ev sahipliği yapacak”
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da turizmin daha fazla gitmesi için Trabzon’un güzel bir eve ev sahipliği yapacağına cani gönülden inandıklarını kaydeden Ustaoğlu, “İnanıyoruz ki; Trabzonumuz, geçen yıl olduğu gibi bu yıl daha da devam ederek turizm alanında güzel bir eve ev sahipliği yapacağına canı gönülden verecektir. Özellikle Körfez evlerinin yoğun turist getirdikleri. Çoğu aileleriyle birlikte gelen turistlerimiz başta Emniyet ve Asayiş olmak üzere aileleriyle birlikte kaldığı süre içinde huzur ortamı güzel bir vakit geçirmeleri önem arz ediyor. İnşallah umudumuz bu yaz da Trabzonumuzun çok güzel bir şekilde turizm hizmet ömrü” diye konuştu.

“Bu yaz turizm sezonu Trabzon için yoğun olarak kazanacak”
Yazın günlük ortalama dış hatlardan 30 uçağın geldiğini ifade eden Ustaoğlu, “Yazın günlük ortalama 30 dış hatlardan uçak tahminiz görünebilir. Özellikle Temmuz-Ağustos ayları içinde aynı şekilde bu yıl şu anki tahminimiz ve gelen taleplere de değişkenlik aralığından de yeni uçak seferleri ilave edildi. Yoğun turist girişini iyi bir şekilde yönetmemizin yolu turizme hizmet veren parçalarımızın da elini taşıdığımız yere sokarak bu konuda hep birlikte hizmet vermemiz için çaba sarf etmemiz gerekir. O zaman inşallah hep beraber bu yaz hem turizmde çeşitlilik açısından başka ülkelerden de yoğun bir turist girişi hayal ediyoruz. Özellikle Azerbaycan’dan direkt uçak seferleri de başladı. Haziran ayındaki 16’sında Katar’dan direkt uçak seferleriyle şikayetleri Trabzon’a gelecek. Tüm bunların gereklerini bizim bu yaz yoğun bir turizm sezonunu geçireceğimizi tahmin ediyorum” ifadesini kullandı. Konuşmasında iş adamlarına da çağrıda bulunan Ustaoğlu, “İş adamlarına çağrıda bulunmaum turizmde memnuniyetin en önemli göstergelerini barındırdıkları tesislern hizmet vermesi. Bu merkezdeki iş adamlarımız, yatırımcılarımız, girişimcilerimizin başta otel olmak üzere aynı şekilde onların hizmet vereceği restoran tarzı kurulumu olmak üzere bu konuda ne kadar üst düzey kalite ve standart yakalayacak tesisleri ilimize kazandırsak turisti memnuniyeti o derece olur bu da süreklilik arz eder” şeklinde konuştu.

Exit mobile version