Türkiye’nin en büyük kripto para borsası Paribu’dan yaşanan olaylarla ilgili açıklama

Türkiye'nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Paribu'da hesabına giren bir çok kullanıcı hesaplarındaki bakiyeyi göremediklerini iddia etmişti. Sosyal medya üzerinden paylaşılan ekran görüntülerinde hesaplarına giren kullanıcılar hem yatırdıkları parayı göremiyor hem de Paribu'ya binlerce liralık borçla karşılaştıkları iddia ediliyordu. Paribu'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Son Havadis – Özel

ABD ve AB ekonomisinden gelen son verilerle birlikte; Fed ve ECB’nin para politikasında değişikliğe gideceği beklentisi, kripto para fiyatlarında yükselişe neden olmuşken Türk yatırımcılarda kripto para borsalarına akın ediyor.

SEC, kripto para gözetimlerini araştırıyor

İsimsiz üç kaynağa atıfta bulunan bir Reuters raporuna göre, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kayıtlı yatırım danışmanlarına müşteri kripto varlıklarının gözetimi ile ilgili kurallara uyup uymadıklarını soruyor. Raporda, soruşturmanın kripto borsası FTX’in patlamasının ardından hız kazandığı belirtildi. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi SEC, halka açık şirketleri, endüstrinin son kripto bulaşmasında bir hisseleri varsa, yatırımcılara söylemeleri gerektiği konusunda uyarıyor.

En son Bitcoin ETF başvurusuna ret

Diğer yandan, dün de bildirdiğimiz üzere SEC, Ark Invest ve 21 Shares’in ortak bir şekilde oluşturduğu Bitcoin ETF’ini reddetti. Nisan ayında benzer bir teklifi reddeden SEC’in 26 Ocak tarihli açıklamasına göre, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ARK 21 Shares Bitcoin ETF’sini hisse senedi borsası Cboe BZX’de listeleme teklifini bir kez daha reddetti.

Borsa yatırım fonu için önerilen ETF, onaylanmış olsaydı, Cathie Wood’un Ark Investment Management ve 21Shares tarafından ortaklaşa yönetilecekti. Önerilen fonun amacı, yatırımcıların düzenlenmiş borsa sınırları içinde Bitcoin’in fiyatına maruz kalmalarını sağlamaktı. Cboe BZX Borsası ilk olarak Haziran 2021’de ETF’yi listelemeyi istemişti. İlk başvuru 2022’de reddedildikten sonra, fonu onaylatmak için yeniden başvurdu ve yeni yasal argümanlar ileri sürdü.

Paribu kullanıcılarının mağdur olduğu iddia ediliyor

Türkiye’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Paribu’da hesabına giren bir çok kullanıcı hesaplarındaki bakiyeyi göremediklerini iddia etmişti. Sosyal medya üzerinden paylaşılan ekran görüntülerinde hesaplarına giren kullanıcılar hem yatırdıkları parayı göremiyor hem de Paribu’ya binlerce liralık borçla karşılaştıkları iddia ediliyordu.

Sosyal medya sitelerinde Paribu’nun destek birimine ulaşmaya çalışan kullanıcılar ise yanıt alamamaktan şikayetçi oldukları ifade etti. Ayrıca telefonla Müşteri Hizmetleri’ne ulaşabilen kullanıcılardan mail yoluyla iletişim kurulması isteniyor. Maillere gelen cevap ise ‘Konu ilgili birimimize aktarıldı en kısa sürede geri dönüş sağlanacak’ şeklinde oluyor.

PARİBU’dan yaşanan olaylarla ilgili açıklama

Paribu yetkilileri haber merkezime ulaşıp yaşanan sorunun duyurusunu önceden yaptıkları güncellemeden kaynaklandığını ve en kısa süre içinde çözüleceğini belirtti. Paribu ayrıca hiç bir kullanıcısının mağdur olmayacağını ve yaşananlardan dolayı etkilenen tüm kullanıcılarından özür dilediğini belirtti.

 

Son Havadis – Özel

paribu

Exit mobile version