Vodafone’dan uçtan uca dijital müşteri deneyimi

Vodafone'dan uçtan uca dijital müşteri deneyimi

Vodafone, tüketici uçtan uca dijital deneyimi sunmaya devam ediyor. Vodafone’lu olmak isteyenler e-Devlet üzerinden şapka tesislerinde bulunabildikleri gibi, kişisel dijital asistan TOBi’den de destek alabiliyorlar. Ayrıca, “Tıkla Gel Al” teslimat seçeneğiyle online’dan başvurmalarını istedikleri Vodafone mağazasından SIM kartlarını beklemeden teslim alabiliyorlar.

Vodafone, uçtan uca dijital deneyimle buluşmanın hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Vodafone’lu olmak isteyenler e-Devlet üzerinden şapka tesislerinde bulunabildikleri gibi, kişisel dijital asistan TOBi’den de destek alabiliyorlar. Ayrıca, “Tıkla Gel Al” teslimat seçeneğiyle online’dan başvurmalarını istedikleri Vodafone mağazasından SIM kartlarını beklemeden teslim alabiliyorlar.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, şunları söyledi: “Vodafone olarak, her şeyin hızla dijitalleştiği dünyamızda dijital yol arkadaşı olmayı hedefliyoruz. Dijitalleşmenin hız kazanmasıyla müşteri geçmişinde da değişti. Dijital teknolojilere ve online platformlara ilgi arttı. Numara taşıma ve hat işlemleri için dijital kanallara sınırlamanın ulaştığını gözlemliyoruz. Bu tespitten hareketle, uçtan uca dijital müşteri deneyiminin hedefe ulaşmasını hedefleyerek ya da numara taşıma işlemleri için e-Devlet’ten başvuruda bulunma imkanı sunuyoruz. Rektörün kişisel dijital asistanımız TOBi’den de destek alabiliyorlar.”

Her 3 müşteriden 2’si e-Devlet ile gezinme
Verilen bilgiye göre, Vodafone müşterileri önce vodafone.com.tr üzerinden istedikleri tarifeyi seçiyor ve kişisel verileri bırakıyor. Kimlik ve başvuru onay yöntemi olarak e-Devlet Kapısı’nı seçiyor. İnternet bankacılığı şifresiyle e-Devlet Kapısı’na giriş yaparak yönetimini onaylıyor. SIM kartını teslim ettikten sonra Vodafone Yanımda uygulamasına giriş yaparak sözleşmelerini onaylayıp SIM kart temizliğini gerçekleştiriyor. SIM kart kısıtlamalarının ardından ise yeni hat işlemi yapıldıysa hemen, numara taşıma işlemi yapıldıysa 2-3 gün içinde Vodafone’lu oluyor. Nisan ayından bu yana “SIM kartım kapıma gelme”yi seçmeyi seçen her 3 müşteriden 2’si e-Devlet ile onaylamayı seçmeyi seçtik. e-Devlet üzerinden başvurularını onaylayana kadar yüzde 96’sı Vodafone Yanımda ürettiği aktivasyonlarını tamamladı.

TOBi uygun tarifeyi öneriyor
Vodafone müşterileri, internete bağlı tarifelerde kararsız kalıyorlarsa, kişisel dijital asistan TOBi’den destek alabiliyorlar. TOBi hem kısa bir anketle arama beklentisini elde ettikten sonra Yapay Zekâ sağladığı onun için en uygun ücretleri öneriyor, hem de sorularına cevap veriyor. Müşteriler vodafone.com.tr’yi ziyaret ederek ya da Vodafone mağazalarındaki QR kodunu okutarak TOBi ile bitmeye başlayabiliyorlar.

Faturalı yeni ödeme yüzde 32’si dijitalden
Müşteriler, “Tıkla Gel Al” teslimat seçeneğiyle online’dan başvurmalarını istedikleri Vodafone mağazasından SIM kartlarını beklemeden teslim alabiliyorlar. Müşteriler, dijital kanaldan hem faturalı hem de faturasız hat ödemesinde bulunabiliyorlar. Faturasızda sadece “Mağazadan teslim al” seçeneği sunulmaktadır.

Exit mobile version