Yeni Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Döviz kaynaklarını güçlendirecek bir altyapı kuracağız

Yeni Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Döviz kaynaklarını güçlendirecek bir altyapı kuracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün gerçekleştirdiği yemin töreninin ardından yeni kabinesini duyurmasıyla, Prof. Dr. Ömer Bolat, Ticaret Bakanı olarak atandı. Ekonomi ve iş dünyası tarafından yakından tanınan Bolat, 7 yılı genel sekreterlik olmak üzere MÜSİAD’da başarıyla dolu 15 yıl geçirdi. Ayrıca, Bolat, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu’nda (MKYK) Eylül 2012 – Eylül 2015 tarihleri arasında üç yıl boyunca üye ve Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı olarak hizmet vermiştir. Mayıs 2000’den bu yana ise Albayrak Holding’in CEO’luk görevini yürütmekteydi.

Yeni Ticaret Bakanı olarak atandıktan sonra ilk açıklamasını TVNET’e yapan Bolat, hükümet üyesi olarak hizmet etme fırsatını elde ettiği için mutlu olduğunu ifade etti ve büyük işler başaracağına inandığını söyledi.

Döviz kaynaklarını güçlendirecek bir altyapı kuracağız

Bolat ilk açıklamasında “Bundan sonra inşallah vitesi yükselterek savunma sanayiide, enerji politikalarında, uluslararası ticarette, üretimimizin artırılmasında çok daha güçlü bir mal ticareti ve hizmet ürünleri ticareti noktasında başarılı olarak ülkemize döviz kaynaklarını güçlendirecek bir altyapıyı kurmamız büyük önem taşıyor. Türkiye yüzyılı önümüzdeki 5 yılda bunu başaracaktır. Bütün bunların tek bir hedefi var vatandaşımızı memnun etmek, mutlu etmek.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version