Yeşil enerji santralleri için EBRD’den Enerjisa Üretim’e 110 milyon yol kredisi

Yeşil enerji santralleri için EBRD'den Enerjisa Üretim'e 110 milyon yol kredisi

Türkiye’nin önde gelen elektrik üretim tesisinden Enerjisa Üretim, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) 7 yıl sonra 110 milyon krediye çıkacağını duyurdu. Kredi, rüzgar enerjisi modeli ve faal bir rüzgar santralinin satın alınması için kullanılması.

Enerjisa Üretim, kurulu gücü 51,6 MW artıracak tamamen, yürütücü enerji yatırımını ve 55 MW büyüklüğündeki rüzgar enerjisi santrali satın alımını finanse etmek üzere Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 7 yıl vadeli 110 milyon kredi kullanarak. Yatırımların maliyeti yıllık olarak yaklaşık 52 bin ton karbonat (CO2) emisyonu engellemeyi arzulayan şirket, eldeki sosyal ve ekonomik kalkınmaya da katkı sağlayacak.

EBRD Sürdürülebilir Altyapı Genel Müdürü Nandita Parshad, Türkiye’nin yeşil geleceği için ileriye dönük enerjinin önemini vurgulayarak, “Bankanın Enerjisa Üretim ile ilişkisi, on yürütücüsü uzun bir süre önce, Türkiye’nin en büyük rüzgar santrali olan Balıkesir Rüzgar Santrali’nin finansmanı ile başladı. O zamandan beri şirketi elinde bulunduran Avrupa’yı devam ettirdi ve hükümetinde de en önemli ve dijitalleşmede öncü elektrik muhafazasından biri haline geldi. Şirketin şirketindeki enerji portföyüne yönelik iddialı yükseklik planlarını destekleyerek bu etkin ortaklığı geliştirmeden verimliliğine bağlı. Ülke ekonomisinde karbon yayılımını azaltma ve yeşil yayılmayı hızlandırmak için Türkiye’nin büyümesini sağlamak için enerji kullanmak istiyoruz. Bu projeyi finanse ederek, Türkiye’nin elektrik kumandalarının yıllık 52 bin tondan fazla karbon salımının önüne geçeceğiz ve bu, ülkedeki net sıfır kursları yolunda önemli bir adım olacak” dedi.

Kadınlar ve gençlere yeni hizmetler sunacağız
Enerjisa Üretim CFO’su Mert Yaycıoğlu, “Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan havalandırma kredisi ile hedeflerimize bir adım daha yaklaşıyoruz. Bu projelerle sadece yeşil enerji üretimi değil aynı zamanda kadınlar ve isteyenler için fırsat oluşturabilecek odaklanmaya odaklanıyoruz. Böylesi büyük bir kredi özetinin imzalanmasına katkı sağlayan Enerjisa Üretim ve EBRD ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Exit mobile version