Zonguldaklı balıkçılar dip balıkçılığından umutlu

Zonguldaklı balıkçılar dip balıkçılığından umutlu

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan, bu yıl hamsi balığını dinlendirmek zorunda olduğunu ifade ederek, dip balıkçısından umutlu olacağını söyledi.
Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan, 2023-2024 yılında yapılacak sezon öncesi hazırlıkları değerlendirdi. Kozlu Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ergün Kayhan, hazırlıkların devam etmesini sürdürmektedir, “1 Eylül’de çıkacağımız 2023-2024 sezonumuz, balıkçı kıyısı açısından arkadaşlarımız hazırlık yapıyor. Teknelerin bakımlarını, oltaların bakımlarını, ağlarını yapıyorlar. Bakımlarımıza verilmiş olduğu var. Desteklerimizi Haziran ayından sonra alacağız” dedi.
Yeni sezonda palamut ve çinakoptan umutlu olacaklar Kayhan, “Bu sene umudumuz palamut ve çinekopta olacak. Artık hamsiyi unutacağız. Hamsiyi dinlemeye bırakmamız lazım. Geçen sene biyolojik hayvanlar sağlayamadığı için hamsi balığı küçük avlandı ve maalesef halkımız bu balıktan yararlanamadı” şeklinde konuştu.

“Önceki sezon enerji tasarrufu açısından verimli sezon oldu”
Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Kayhan, “2022-2023 olumlu avlanma da oldu, olumsuz avlanma da oldu. Kıyı balıkçılığı açısından olumsuz oldu. Endüstriyel korsanlık açısından güzel bir sezon oldu. Hazırlık yapıyor.Bakımlarımızı vermiş olduğu yerde var.Desteklerimizi Hazirandan çıkacağız.Bu sene umudumuz palamut ve çinekoptan olacak.Artık hamsiyi unutacağız.Hamsiyi nadasa tutmamız lazım.Geçen senenin bileşenlerini sağlayamadığı için hamsi balığı küçük avlandı ve maalesef halkımız bu balıktan yararlanamadı” dedi. .

hazırlıklar sürüyor
Mayıs ayında dip avcılığının getirdiği sonuçları ifade eden Başkan Kayhan, “Bu sene maliyetimiz çok. geçen sene palamutçuluk çok oldu, çinekop hiç olmadı. Balık için yapılacak.Bir umudumuz da o Haziran ayına kadar.

Exit mobile version