Bakan Kurum’dan “Yeni Konut Hamlesi”

Milyonlarca vatandaşın ev sahibi olmak için beklediği 13 Eylül TOKİ kampanyası için geri sayım sürerken, Bakan Kurum, 3 adımlı Yeni Konut Hamlesi açıklaması geldi.

Bakan Kurum'dan "Yeni Konut Hamlesi"

13 Eylül itibariyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın start vermesi ile dar ve alt gelir grubuna yönelik kira ödercesine başlatılacak sosyal konut kampanyası merakla bekleniyor. Vatandaş, Türkiye'nin 81 ilinde satışa sunulacak TOKİ konutlarını araştırmaya devam ederken, en fazla konut fiyatları ve ödeme ayrıntılarını merak ediyor. Ayrıca bulunduğu il veya ilçede TOKİ tarafından kampanyalı konut satış olup olmayacağını merakla araştırıyor. Henüz TOKİ tarafından hangi il ve ilçelerde ucuz konut satışı yapılacağına dair bilgi paylaşımı yapılmadı. Konut fiyatları il ve ilçe bazında değişiklik gösterebilecek. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 3 adımlı Yeni Konut Hamlesini paylaştı.

Yeni Konut Hamlesi Kapsamında Bakan Kurum, Hükümet tarafından alınan son kararlar ile yapılacak hizmetlerin ayrıntılarını bir kez daha sıraladı. TOKİ sosyal konut kampanyası ile ucuz konut satışı, Emlak Konut ile orta gelirliye ev satışı ve 50 bin ofisin konuta dönüştürülmesi. Devlet tüm enstrümanları ile vatandaşın yararına kritik adımlarını atmayı sürdürüyor.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, “TOKİ ile hazırlığını yaptığımız sosyal konut projesi 

 Emlak Konut öncülüğünde firmalarla yeni kampanya 

 50 bin ofisin konuta dönüştürülmesi 

Elimizdeki tüm enstrümanları kullanarak, vatandaşımızın yararına her adımı atıyoruz, atmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version