Bakan Kurum, kentsel dönüşüm kira yardımı zamlı tutarını açıkladı

Bakan Kurum, kentsel dönüşümde evini yenileyecek olanlara verilen kira yardımı zamlı güncel rakamını açıkladı. Peki 2022 kentsel dönüşüm kira yardımı parası ne kadar olacak?

Bakan Kurum, kentsel dönüşüm kira yardımı zamlı tutarını açıkladı

Kentsel dönüşüm projelerine hız veren başta bakanlık olmak üzere, TOKİ, ve Belediyeler ülke genelinde yeni projeleri hayata geçirmeye devam ederken,  kentsel dönüşüm kira yardımı parası güncellendi.

Milyonları ilgilendiren kentsel dönüşüm projeleri ile alakalı sıcak gelişmeyi Bakan Kurum duyurdu. Esenler'de anahtar teslim programı kapsamında kentsel dönüşüm projelerini yerinde inceleyen Kurum, 2022 yılı kentsel dönüşüm kira yardım tutarını resmen duyurdu.

Evini kentsel dönüşüm projesinde yenileyecekler dikkat! Bu yıl Eylül ayı itibariyle resmen başlayacak. Kira yardımı tutarı değişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bizzat resmi kira yardımı tutarını açıkladı.

Belediyelerin kentsel dönüşüm projelerine yüzde 50 faiz desteği verilecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NE KADAR?

Kira yardımlarını bölgesel olarak değişmek kaydıyla Eylül ayında 1500 TL'ye yükseltilecek. Bireysel kentsel dönüşümde 1150 lira olan kira desteği yüzde 30 artışla 1500 lira olacak. Proje bazında 2 Bin TL'ye kadar çıkabilecek. Bireysel kentsel dönüşümde şu an 400 baz puan ve 400 bin olan oranlar 600 baz puan ve 600 bine yükseltilecek. 

Exit mobile version