İlk Evim TOKİ konut kampanyası rekorla başladı! Başvuru sayısı 225 Bini geçti

Bakan Kurum, İlk Evim konut satış kampanyası kapsamında bu sabah itibariyle başvuruların 225 Bin rakamını geçtiğini açıkladı.

İlk Evim TOKİ konut kampanyası rekorla başladı! Başvuru sayısı 225 Bini geçti

İlk Evim TOKİ sosyal konut kampanyası başvuruları bu sabah banka şubelerinden başladı. e-Devlet üzerinden ise gece saat 00:00 itibariyle başvurular başlamıştı. Tarihi konut kampanyası hızlı başlarken, ilk başvuru rakamları gelmeye başladı. Bakan Kurum, rekor başvuru sayısını bu sabah açıkladı.

Toplu Konut İdraesi Başkanlı (TOKİ) yurt genelinde satışa çıkardığı evler için milyonlar bekliyordu. Kampanya dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla başlamıştı. Tüm detayları açıklanan sosyal konutlar İlk Evim olarak adlandırıldı. 14 Ekim sabahı bu sabah itibariylke Halkbank ve Ziraat bankası şubelerinden başvurular alınmaya başlandı. Şu saate kadar ise rekor başvuru yapıldığı bildirildi.

24 SAAT GEÇMEDEN 200 BİN BAŞVURU

Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İlk Evim konut kampanyası ile alakalı olarak ilk rakamları paylaştı. Bakan Kurum, başvuru sayısının 225 Bin rakamını geçtiğini söyledi. 

TOKİ tarafından satışa sunulan ve 81 ilde yer alan evler arasında özellikle Büyükşehirlerde büyük yoğunluk yaşandığı gelen son dakika haberler arasında.  En fazla konut İstanbul'a yapılacak. 50 bin sosyal konut olacak. Ankara 18 bin, İzmir 12 bin 400, Gaziantep 10 bin, Bursa 8.650 yapılacak.

Başvuru yapmak isteyen en fazla e-Devlet kapısı üzerinden başvurularını online olarak yaparken, dev kamu bankaları Halkbank ve Ziraat Bankası şubelerine giderek başvurularını tamamlayabiliyor.

Exit mobile version