TOKİ başvuru limitleri ne kadar olacak? 2022 TOKİ kampanyasına başvuracaklar bu gelirin altında olmalı…

2022 TOKİ kampanyasına başvurmak, ev sahibi olmak isteyenler bu habere dikkat! İşte resmi olarak açıklanan TOKİ konutlarına başvuracakların aylık gelir limitleri.

TOKİ başvuru limitleri ne kadar olacak? 2022 TOKİ kampanyasına başvuracaklar bu gelirin altında olmalı...

TOKİ'den ucuz ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş, Eylül ayında başlatılacak kampanya detaylarını merakla takip ediyor. Bu kapsamda her gün yeni bir bilgi kamuoyu ile paylaşılıyor. Gelen son bilgilerde ise TOKİ konutlarına başvuru yapacakları yakından ilgilendiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tanıtımı ile 13 Eylül tarihinde startı verilerek başvuruların alınmaya başlanacağı TOKİ kampanyası hakkında son dakika detaylara yenisi eklendi. Bakan Kurum, ev hayali kuran, alt gelir grubuna, asgari ücretle konut satışında gelir limitlerini resmen duyurdu.

 Özellikle asgari ücretle geçinen ve TOKİ'den uygun şartlarda, kira ödercesine bir ev almak isteyenler için gereken şartlar arasında gelir limitleri yer alacak. TOKİ konut başvurusu öncesi aylık gelirleriniz aşağıda belirtilen rakamların üstünde olmamalı. Bakan Kurum, gelirlerin ne kadar olması gerektiğini açıkladı. Peki kaç lira gelire sahipler TOKİ konut kampanyasından faydalanabilecek, başvuru yapabilecek? İşte son dakika gelişmeye dair ayrıntılar.

TOKİ ucuz konut başvurusu bekleyenler dikkat! Bakan Kurum kira öder gibi ev sahibi olunacak kampanya tarihini açıkladı

[ilgili-haber=141]

İŞTE TOKİ BAŞVURUSU İÇİN PARASAL LİMİTLER

Bakan Murat Kurum, projeyle ilgili açıklamasında, “Proje kapsamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler. 240 aya kadar da vade imkanı olacak. Konutların aylık taksitlerinin asgari ücretlilerin ödeyebileceği bir tutar olacak. Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version