TOKİ bir kez daha dolandırıcılara dikkat çekerek uyardı!

Toplu Konut idaresi 250 bin sosyal konut kampanyasında dolandırıcılara karşı bir kez daha uyarı yaparak vatandaşın dikkatli olmasını istedi.

TOKİ bir kez daha dolandırıcılara dikkat çekerek uyardı!

Sosyal konut alanında vatandaşı ucuz konut sahibi yapmak isteyen TOKİ, dev kampanya başvurusu devam ederken bir kez daha dolandırıcılara karşı kritik uyarı yaptı. TOKİ resmi web sitesi toki.gov.tr üzerinden başvuru yapacaklar için dolandırıcılık uyarısı yapılarak tuzağa dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Türkiye'nin 81 ilinde milyonların başvuru yaptığı, yeni başvuru yapacakların ise daha dikkatli olmaları hususunda uyarı yapan idare, sadece Halkbankası ile Ziraat Bankası üzerinden para yatırım işlemlerinin yapılması gerektiği konusunu hatırlattı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) özellikle başvuru aşamasında sahte sosyal medya hesapları üzerinden yönlendirilen vatandaşların bu tuzağa düşmemesi konusunda uyarıları sıraladı.

Söz konusu TOKİ uyarısında dolandırıcıların isim ve logoları kullanarak vatandaşı ağına düşürdüğü vurgulandı.

TOKİ tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İdaremiz tarafından satışa sunulan konutların başvuru toplama, sözleşme imzalama, devir, teslim, tapu gibi işlemlerinin tamamı Halkbankası ve Ziraat Bankasının yetkili şubeleri aracılığı ile yapılmakta, başka bir banka şubesi veya şahıs hesapları üzerinden işlem yapılmamaktadır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için idaremizin internet sayfası, '444 86 54' numaralı çağrı merkezi, onaylı kurumsal sosyal medya hesapları ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmemeleri, iş ve işlem yapmamaları gerekmektedir.”  ifadeleriyle vatandaşın daha dikkatli olası istendi.

Exit mobile version