TOKİ ucuz konut başvurusu yarın başlıyor! Cumhuriyet tarihinin en büyük konut kampanyası açıklanıyor

TOKİ ucuz konut satışlarına yarın başlıyor. Büyük heyecanla beklenen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut kampanyası açıklanıyor. İşte TOKİ ucuz konut başvuru koşulları ile bilmeniz gereken diğer detayları.

TOKİ ucuz konut başvurusu yarın başlıyor! Cumhuriyet tarihinin en büyük konut kampanyası açıklanıyor

Ev sahibi olmak isteyenler için kaçırılmayacak büyük fırsat başlıyor. Resmi açıklamasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı TOKİ ucuz konut başvurularını alacak. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut satış kampanyasına başlıyor! 150 bin yeni konut satılacak.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Trabzon gibi büyükşehirler başta olmak üzere 81 il genelinde TOKİ ucuz konut satışı için geri sayım başladı. Salı günü saat 14:00 sıralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut kampanyasına ilişkin tüm ayrıntıları açıklayacak. Heyecanlı bekleyiş yarın sona erecek. Vatandaş uygun şart ve koşullarda, kira öder gibi ev sahibi olmak için satışa çıkacak evler için başvurularını 14 Eylül sabahı başlayabilecekler. 

TOKİ BAŞVURU BEDELLERİ KAÇ LİRA?

2022 yılı TOKİ başvuru bedeli ne kadar merak ediliyor. Ev sahibi olmak isteyenlerin TOKİ başvuru şartlarına uygunluğu ile başlayan süreç başvuru bedellerinin yatırılması ile devam ediyor. Kura çekilişi ile satışa sunulacak TOKİ evleri için 2+1 konutlarda 1000 TL, 3+1 konutlarda ise 2000 TL başvuru bedeli ilgili bankaya yatırılmasıyla başvuru yapılmış oluyor.

Bakan Kurum: “Gençler nasıl ev sahibi olabilirmiş göreceksiniz”

[ilgili-haber=631]

TOKİ UCUZ KONUT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Daha önce TOKİ'den konut sahibi olmak isteyenler için süreç oldukça basit. Ancak ilk defa TOKİ başvurusu yapacaklar, nasıl başvurulur sorusunun yanıtını merak ediyor. Başta e-Devlet üzerinden online başvurular yapılabilmektedir. Diğer taraftan başvuru bedelinin belirtilen kamu bankasına yatırılmasıyla başvurunuz hızla işleme alınacaktır. Böylece kuraya katılmaya hak kazanmış olacaksınız.

HANGİ İLDE KAÇ KONUT SATIŞA ÇIKACAK?

İl bazında TOKİ tarafından satışa sunulacak evlerin sayısı en fazla merak edilen konulardan. TOKİ 81 il genelinde hazırlık yaptı ve proje geliştirmeye devam etti. Mevcut projeler dışında yeni konut projeleri ile birlikte yaklaşık 150 bin konut bu kampanyada hak sahiplerine teslim edilmesi planlanmış durumda. Ancak il ve ilçe bazında konut sayıları Salı günü resmi olarak duyurulacak. Vatandaşlar açıklamanın yapılmasıyla birlikte TOKİ resmi web sitesinden veya Son Havadis web sitemizden başvuru yapabilecekleri konut sayısı hakkında en güncel rakamları öğrenebilecekler.

Exit mobile version