Ucuz arsa arayan, kendi evini yapmak isteyenler dikkat! 40 ilde arsalar %25 peşin, 24 ay vade ile satılacak

Uygun şartlarla uygun şartlarda arsa sahibi olmak isteyenler bu habere dikkat! Bakanlık 40 ilde arsa satacak. İstanbul, Ankara ve İzmir dışında çok sayıda arsa avantajlı fiyatlarla satılıyor.

Ucuz arsa arayan, kendi evini yapmak isteyenler dikkat! 40 ilde arsalar %25 peşin, 24 ay vade ile satılacak

Milyonların beklediği, vatandaşı uygun şart ve koşullarda ev sahibi yapacak TOKİ ucuz ev kampanyası için bekleyiş için son günler. 13 Eylül Salı günü başta TOKİ konut kampanyası olmak üzere 40 ilde satışa sunulacak kendi evini yapmak isteyenler için ucuz arsa tahsisi ile alakalı bilgileri Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

Başlatılacak kampanya detayları merakla takip edilirken, vatandaş gün boyu en doğru bilgiyi google üzerinden araştırıyor. TOKİ ucuz ev kampanyası ile birlikte aynı zamanda Bakanlık diğer taraftan kendi evini yapmak isteyenler için büyük bir fırsat sunuyor. 40 ili kapsayacak ucuz arsa satışı yapılacak.

Türkiye'nin 40 farklı ilinde toplam 499 adet arsa vatandaşa uygun şart ve koşullarda 24 aya  kadar vade imkanı ile satılacak. Arsa sahibi olmak, kendi evini yapmak isteyenler bu arsaları nasıl satın alacak? Arsa satış şartları neler? Fiyat ve ödeme bilgileri dışında hangi illerde ucuz arsa satılacak merak ediliyor.

Türkiye'nin çeşitli illerinde arsa satışı için çalışma başlatan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, tapu ve KDV masrafından muaf tutulacak ucuz arsa satışına başlıyor! Kendi evini yapma hayali olan on binleri ilgilendiren, oldukça iyi bir yatırım fırsatı sunan arsa satışı için geri sayım başladı. Bakan Murat Kurum, daha önce yapmış olduğu açıklamalarda arsa satışından bahsetmişti. Bakan Kurum, kendi evini yapmak isteyenler için arsa satış kampanyası başlatacaklarını açıklamıştı. Peki hangi illerde arsa satışı yapılacak? Arsalar hangi şart ve koşullarda nasıl satılacak.

40 İLDE SATILIK UCUZ ARSA!

Bakanlık, ülke genelinde 40 ili kapsayan arsa satışına başlıyor. Arsa sahibi olmak, bu arsalara ev yapmak isteyenler için cazip seçeneklerle arsa kampanyası başlatılıyor. Konuyla ilgili edinilen bilgiye göre, İstanbul, İzmir ve Ankara dahil olmak üzere 40 ilde 499 adet olarak açıklanan ucuz arsa satışı yapılacak. Online olarak internet üzerinden açık artırma usulü yapılacak arsa satışı 21-22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Arsa satış kampanyası ile vatandaşlar yüzde 25 peşin, yıllık yüzde 9 fark, 24 ay vade, KDV'den ve tapu harcından muaf tutulacağı bildirildi.

İşte arsaların satılacağı o iller;

Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Zonguldak

Exit mobile version