15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda seçim hareketliliği

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda seçim hareketliliği

İstanbul’da seçmen kaydı öbür kentlerde olan yönetici, Cumhurbaşkanı ve 28. Devir Milletvekili seçimlerinin bulunduğu 14 Mayıs öncesi 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda hareketliliğe yol açtı.
Türkiye, 14 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanı ve 28. Periyot Milletvekili Seçimleri için sandık başına gidecek. Seçimlerde memleketlerinde oy kullanmak olan, İstanbul’dan ayrılmaya başladı. Bu nedenle 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda hareketlilik yaşandı.
Balıkesir’e oy kullanarak giden Aynur Baştürk, “Oyumu kullanarak Balıkesir Edremit’e gidiyor. Bir oy bir oydur diyorum. O nedenle oy kullanmak için gidiyorum. Herkesin oy kullanması gerektiğini düşünüyorum. Memleketimiz için iyi olsun diyorum” dedi.

“Ben 67 yaşındayım, gaziyim”
Oyunu memleketinde kullanmak olan gazi Hayrettin Korkmaz, “Oyumu kullanmak için Siirt’in Baykan Yarımca köyüne gidiyorum. Küçült, milletimize daha iyisiyse seçim o kazansın. Ben 67 yaşındayım, gaziyim. Allah güzelini versin. Hangisini küçültmeniz daha iyi ise seçim o kazansın” diye konuştu.

“Oy atmayanın fikri yoktur”
Oy kullanmanın eleştirmeni Mehmet Nihat Yüksek, “Ben de Siirt’e gidiyorum. Bir oy bir oydur. Oy atmayanın faizi yoktur. Sen oyunu at lakin kime atarsan ona at” tabirlerini kullandı.

Exit mobile version