19 Mayıs İzmir’de coşkuyla kutlandı

19 Mayıs İzmir'de coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de çeşitli gösterilerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programda bir çok etkinliğin düzenlenmesi.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 104 yıl önce gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, İzmir’de coşkulu bir törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Murat Eskici, siyasi partilerin kapsadığı ve milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“19 Mayıs şanlı direnişin miladıdır”
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Spor Bayramı kutlamasıyla yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada şu sözlere yer verildi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin yanına giden yolda en önemli adımlardan birinin atıldığı 19 Mayıs 1919’un, 104. yıl dönümünü, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak bir kez daha coşkuyla ve kıvançla bitirmişuz. Zafere inanmış bir milletin kutlu yürüyüşünün başlangıcı olan 19 Mayıs; aziz milletimizin, Gazi Mustafa Kemal’in öncülüğünde Samsun’dan yüksekliği şanlı direnişin miladıdır. tarafından, gençliğimize bayram olarak armağan edilmesi, geleceğimizin teminatı saydığımız evlatlarımıza verilen önemin en büyük göstergeleridir. sunumude, fende, ekonomide, uluslararası ilişkilerde, kültürde ve sanatta, eğitimde ve sporda elde edecekleri başarıla çok daha ileri noktalara taşıyacaklarına yürekten geleceği. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin banisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan, bayrak ve değer kutsallarımız uğrunda şehadete ermiş bütün şehitlerimiz ile ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez rahmet daha, minnet ve şükranla anıyorum. Başta İzmirli genç hemşehrilerim olmak üzere tüm gençliğin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı sahiplenme, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

“Ülke sana emanet”
Kutlamalarda kürsüye çıkan gençlik ev Spor İl Müdürü Murat Eskici ise, “Temelleri Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan milli egemenlik ilkesiyle birliğimiz ve bütünlüğümüzü sağlanmış, bakımının ancak millete sahip çıktığıdır. Gençler, büyük ve itibarlı bir ülkede ilerliyor. Bu ülke kolay elde edilmedi. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuz kadar korumak en baştaki görevleriniz arasındadır.Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs’ta, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki dönüm noktalarından biridir.Atatürk mili mücadele sıralarında Türk milletini ileriye dönük olan genç fikirlerin algılarını hedef almış.Sevgili ebeveynleri, Sakarya’da, Çanakkale’de, 15 Temmuz’da da bu milleti dimdik ayakta tutan ve milleti yenilmez yapan milli ve değerli manevi olduğunu unutmamalıyız.Güneş kadar sıcak hislerle, Vatan sevgisini pekiştirmeliyiz.Yarınların patlamaları olarak bilgimizi attırırken milli ve mavi değerlimize dört elle daha sıkı tutunmalıyız. Bugünün gençleri sporla, sanatla, yarınları değiştirecek, geleceğe yön verecek. İçinde yüzyılı yükseltecek olan sizsiniz. Büyük Türk milletinin bağımsızlığı için millet ve toprak bütünlüğüne için Atalarının Türk gençliğine güvenmekle ne kadar haklı olduğunu ortaya koyan teniz çalışkan vatansever, onurlu gençlerle gurur duyan. Gençler, bizim tekiz beraberiz” sözlerine yer verdi.

Kutlamalar gösterilerle sürdü
Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Murat Eskici’nin konuşmasının ardından İzmir Atatürk Lisesi’nde kürsüye sahip şiir, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Yanıtı’nı okudular. Daha sonra ise kutlamalarda bir çok genç dans ve spor hocası sundu. Öte yandan kutlamalar kapsamında, denizden yelken, kürek, kano turu kursu. Yelken sporcuları, Karşıyaka’dan Konak’a yelkenle selamlar; Vali Köşger’e Türk Bayrağı hediye etti. Vali Köşger de bayrak öperek teslim aldı. Törende dağcılık sporcularının Telekom binadan iniş hocası de görsel şölen oluşturuldu. Tören, meydanda öğrencilerin Türk bayrağı açmasıyla son bulurken, tören sonunda gördükleri ve il protokolü fotoğraf çektirdi.

Exit mobile version