2 bin nüfuslu mahalle market istiyor

2 bin nüfuslu mahalle market istiyor

Kocaeli’nin Gebze ilçesi tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü 2 bin nüfuslu Eskihisar Mahallesi’nde marketin tüketilmesi zorluyor. Sadeceden kablosuz ekmek alabilen, market üretimi için ise yaklaşık 2 kilometre yol gitmek zorunda kalan mahalle halkı, sıkıntının yayılmasını bekliyor.
Gebze’de tarihi ve doğal güzellikleri görmek her gün görmek isteyen ziyaretçiyi ağırlayan Eskihisar Mahallesi’nde marketin unutulması dikkat çekiyor. Hem ünlü ressam Osman Hamdi Bey’in evinin hem de 1200’lü yüzyıllarda inşa edilen ve İstanbul’a denizden gidiş yolunu koruyan en önemli kalelerden biri olan Eskihisar Kalesi’nin de bulunduğu mahallede tek bir marketin dış tepkilere sebep oluyor. Market alışverişi muhafaza mahallelerine gitmek zorunda kalanlar, bu araştırmaya çözüme kavuşmasını istiyor.

“Bir türlü çözüme ulaştıramadık”
Konuya açıklama açıklamalarında bulunan Eskihisar Mahalle Muhtarı Tayfun Özcan, “İnsanlar 1 kilo domates, 1 kilo pirinç almak için buradan İstasyon Mahallesi’ne gitmek zorundalar kalıyorlar. Mahallede sürekli talepte bulunuyor. ‘Buraya bir market yaptıralım’ diyorlar. Belediyemizle bu konuları konuşuyoruz. ‘Yapacağız’ diyorlar Yer var ama hepsi belediyeye ait.

“Gebze’nin bütün mahallerine ve köylerine göre 2’şer 3’er market var”
Mahalle sakinlerinden Nazım Akdoğan, market ihtiyacı için sürekli Eskihisar’dan ev sahibi, başka mahallelere gitmek zorunda kaldıklarını belirtti. Akdoğan, “Mahallemizde bir marketimiz eksik. Ekmek dışında Gebze’ye gitmek durumundayız. Misafirim gelse Gebze’ye veya İstasyon Mahallesi’ne çıkmak zorunda kalıyoruz. Çocuklarımızı götürmek zorunda kalıyor. Senelerdir bu problem aynı. Bir market istiyoruz. Gebze’nin bütün mahallerine ve köylerine göre 2’şer 3’er market var. Bu yüzden halk mahallesi konuşarak acil bir market bekliyoruz” diye.

“Burada sadece ekmek alıyorsunuz”
Yıllardır market sorunu yaşadıklarını kaydeden Aydın Özcan ise “Belediyemizden ve muhtarımızdan sürekli istekte bulunuyoruz. Belediye başkanı başka işlerle uğraşıyor. Balık işletmesi ve kafelerle ilgileniyorip, bir market yapma girişiminde bulunmuyorlar. .Bir tuz lazım olsa, et lazım olsa Gebze’ye çıkıyoruz.Burada sadece ekmek alabiliyoruz.Başka bir yerde yok sadece iyi bir market istiyoruz” kullanımları kullanıldı.

Exit mobile version