Adana’da kalıcı TOKİ konutları yükselmeye başladı

Adana'da kalıcı TOKİ konutları yükselmeye başladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkımın yerleşimi Adana’da, Toplu Konut İdaresiince (TOKİ) konut kalıcı konut projesi çevre 3 bin 200 aileye verilecek 581 konut yükselmeye başladı. Adana Valisi Süleyman Elban, “Konutlar Aralık ayından sonra teslim olmayı hedefliyoruz ancak daha da erken teslim edebiliriz” dedi.
Asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.4 büyüklüğündeki depremde Adana’da yıkım gerçekleşirken, çok sayıda bina ağır hasar aldı. TOKİ, kalıcı konutlar için Adana’nın Çukurova ilçesine bağlı Şambayadı Mahallesi’nde 581 konutun binası attı. Temeli atılan konutlar yükselmeye başladı.

“Erken anda hak sahiplerine konutlarını teslim edebiliriz”
Depremden dolayı inşaat için hak sahiplerine 3 bin 200 adet konut yapımına ulaşması dile gelen Adana Valisi Süleyman Elban, “Bu tüm hak sahiplerini kapsıyor. Bu birinci etap, bundan sonra da diğer hak sahipleri için de yeni etaplarla ilgili temeller atılacak. Şambayat, Buruk ve Ceyhan’da ilk etapla 3 bin 200 konutla ilgili çalışma başladı.

“Konteynerlere yuvalanmaya başladı”
Hasarlı bina ya da yıkılmış binaları olan ev sahibini iki hakkı alternatif olarak tanıdığını aktaran Vali Elban, “Kira yardımı alma ve konteyner kentte konaklama imkanı, ücretsiz konaklama imkanı getirildi. Hak sahipleri geçen haftadan bu yana konteynerlere yerleşmeye başladı” şeklinde konuştu.

“İlk etapta 3 bin 200 aileye konut yapılır diğer etaplarda bu sayı 12-13 bin civarında olabilir”
Vali Elban, “İlk etapta 3 bin 200 aileye konut yapılırken, ikinci ve üçüncü etaptan toplam sayısının ne olacağı hak ev sahipliğiyle ilgili yapılacak çalışmadan sonra netleşecek. sonra geçen olan bina sahiplerinden hak sahiplik ölçütlerine göre sayı netleşmiş olacak.Biz sayımızın 12 ila 13 bin civarında gördüklerini değerlendiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Exit mobile version