Afrikalı öğrenciler Gümüşhane’de dolmuşta konser verirse…

Afrikalı öğrenciler Gümüşhane'de dolmuşta konser verirse...

Gümüşhane Üniversitesi’nde eğitim gören Afrika asıllı siyahi öğrenciler radyosu çalışan dolmuşta söyledikleri şarkıyla büyük beğeni topladı. O görüntüler sosyal ortamlarda büyük ilgi gördü.
Gümüşhane’de dolmuş şoförlüğü yapan Kenan Dilek geçen günlerde dolmuşuna binen Afrika asıllı siyahi öğrencilerinin müzik açma talebini radyonun çalışmadığı gerekçesi olarak reddetme. Tutuklu ısrarı üzerine Kenan Dilek siyahilerden “Söyleyebiliyorsanız siz söyleyin” dedi. Bunun üzerine dolmuş içinde bulunan çoğu bayanlardan oluşan yaklaşık 5 kişilik Afrikalı öğrenci grubu kendi ülkelerinin yerel dil şarkılarında almaya başladı. Öğrenci grubu dolmuş içinde koro halinde Söylenen şarkı dolmuş içindekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla götürülürken, sosyal medya sunucularını görüntüler büyük beğeni topladı.

“Sesleri de güzel, 4-4’lük insanlar”
Afrika asıllı öğrencilerin müzik isteklerini radyo çekmediği nedeniyle geri çevirmek zorunda kalan dolmuş şoförü Kenan Dilek, ilgili olacağını düşündüğü “Afrika asıllı öğrenciler dolmuşuma bindi bana ‘Şarkı aç’ dediler. Ben de ‘radyo var çekmiyor’ dedim. Bir daha ısrar ettiler. Dedim ki ‘Eğer söylemiyorsan sen söyle’ o ara gözetliyor. Onlar için de bizim için de güzel bir şey oldu. Üniversitenin önünü açık belediyenin ön yüzü bitti. Yolcular için de güzel oldu. Afrikalı çocuklar dürüst insanlar, tek kelimeyle harikalar. Sesleri de güzel, 4-4’lük insanlar” dedi.

Exit mobile version