Akdamar Adası’nda ünlü mankenlerden yöresel kıyafet defilesi

Akdamar Adası'nda ünlü mankenlerden yöresel kıyafet defilesi

Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Akdamar Adası’nda aralarında Tuğba Özay’ın da yer aldığı ünlü mankenler, yöresel kıyafeti defilesi icra etti.
Bişaroğlu Kuyumculuk tarafından Akdamar Adası’nda bulunan ünlü mankenlerin yer aldığı yöresel kıyafet defilesi düzenlendi. Tuğba Özay, Ayşe Arma, İpeknaz İlgen, Simge Danışmaz, Başak Işıldak, Güler Dilara Şağban ile Gürcistanlı manken Ellina Sharapova, Bişaroğlu Kuyumculuk tarafından tasarlanan takıları takıp, yöresel kıyafetler giydi. Akdamar Kilisesi çevresindeki defilede ünlü mankenler adaya hayran kaldılar. İlk kez Akdamar Adası’nı görme fırsatı bulan mankenler, bol bol fotoğraf çekin, sosyal medyalarında paylaştılar.
Akdamar Adası’nda bu tür anlatıların hapishanelerinin önemli olduğunu söyleyen ünlü adam Tuğba Özay, “Van’a birçok kez geldi. Akdamar Adası’na ikinci gelişim. Buranın tarihiyle, kültürüyle çok önemli bir yer. Dini paketi da çok önemli bir yer. Aslında yerleştirme o kadar güzel ki, her yeri ayrı bir kültür. Türkiye, mozaik yapısı dünya tarihinde ender bulunan biri. Bu gücün değerini bilmek lazım. Burası da çok güzel korunan bir yer. Van’da artık hiçbir fuar, Tuğba Özay’sız yapılmıyor. Van’dan memnun, ben Van’dan memnun. Benim bu halimi gören Van’a gelindiğini sanır ama biz çekimler için buradayız. Bişaroğlu Kuyumculuk, gerçekten muazzam tasarımlara imza atıyor. Müthiş bir kadın taşıyorlar. Bugün de İstanbul’dan gelen birçok model arkadaşla güzel bir etkinlikteyiz. Tarihin, doğanın ve insanın iç içe olduğu bir bütünüz” dedi.
Van’a ve Akdamar Adası’na ilk defa geldiğimizde, Gürcistanlı manken Elena Sharapova, “Akdamar Adası’nı ilk defa içtim. Çok güzel. kendini Gürcistan’da olduğu gibi yapabilir. Çok sevdim. Ben bu icraatlarını düzenleyen Bişaroğlu Kuyumculuk’a teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
Akdamar Adası ve Van’a hayranı olduğunu aktaran ünlü manken Başak Işıldak da, “İlk defa doğuya geliyorum. Burada doğal güzelliklerini çok net görüyorum. Ben bu düzenleyicilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Hedeflerinin yaptıkları yapılar Van’ın tarihiyle bütünleştirmek ve bunun tanıtımını başarmak olduğunu söyleyen kuyumculuk firmasının sahibi Casım Aslan ise, “Van’ın ve Türkiye’nin önemli tarihi yerlerinden olan Akdamar Adası’nda ünlü mankenlerimizin sunumuyla hem yöresel kıyafetleri hem de takılarımızın yer aldığı bir defile çalıştık. amaçlarımızın hem ilimizin güzelliklerini dünyaya tanıtın hem de sahip olduklarımız bu tarihi dokuyla birleştirmekti. Çok güzel bir aktivite olduğunu düşünüyor, emeği geçen tüm aileleri koruyorum” dedi.

Exit mobile version