Ankara’da çocuk hakları üzerinde çalıştay düzenlendi

Ankara'da çocuk hakları üzerinde çalıştay düzenlendi

Avukatların, baroların çocuk hakları alanındaki bilgi birikimini taşıma ve baroların kapasitelerini azaltmak amacıyla Ankara’da çalıştay düzenlendi.
Avukatların ve baroların çocuk hakları alanındaki bilgi yapısını korumayı ve yetişkinlere eşit bir şekilde adalete erişimini sağlamayı amaçlayan “Çocuk Haklarının Geliştirilmesi, Korunması ve İzlenmesi Konusunda Avukatların ve Baroların Kapasitelerinin Güçlendirilmesi (ÇABA)” projesi kapsamında Ankara’da bir otelde çalıştay çalıştırmayı amaçlıyor. Avrupa Birliği’nin finanse edeceği proje, TBB ve UNICEF’in yakın iş birliğiyle yürütülecek. Projede 2 bin avukata verilecek eğitimle en az 100 bin çocuk, adli yardım hizmetlerinden alınacak olarak yararlanacak.

“Çalışmanın amacına hizmet etmekten memnuniyet duyuyorum”
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, uzun yıllar Türkiye’de adalete erişimde dezavantajlı sonuçlara yönelik savunmak için büyük bir mücadele içinde olduğunu belirterek, “Bu mücadeleyi yürütürken bizi diğer unsurlardan ayıran en önemli etken bizim bu alandaki vicdanlarıyla, gönüllük esasıyla, bilgi, birikim ve deneyimle Yayılan binlerce, on binlerce meslektaşımızla birlikte bu mücadeleyi yürütmemiz. Bu projeye emek veren tüm projeye ayrı ayrı teşekkür ediyor, işletme amacına hizmetten memnunuz” dedi.
UNICEF Türkiye Temsilcisi Regina de Domonicis, UNICEF’in oğlu 20 yılda çocuk adaleti alanında çok büyük reformlar ve ilerlemeler kaydettiğini belirtti. Domonicis, Türkiye’de Avrupa adalete hakkaniyetli bir şekilde erişime engel olan bazı göründüğünü da söyledi.
Çalıştay, aile fotoğrafını çekme ile sona erdi.

Exit mobile version