Ardıç: “Türkiye’yi muhafaza altına alacak reformlara muhafaza var”

Ardıç: "Türkiye'yi muhafaza altına alacak reformlara muhafaza var"

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi’nin sonraki açıklamalarında bulundu.
“Bundan sonra Türkiye’yi muhafaza altına alacak reformlara muhafaza var” açıklamalarında bulunan Ardıç, “Ülke olarak milletvekilliği ve cumhurbaşkanı seçimini gerçekleştirdik. Milletimizin istekleriyle şekillenen yeni Meclisin cihazıne ve milletimize hayırlı olmasını dileriz. Seçimin demokrasiye yaraşır, barışçıl ve güvenli şartlar, huzurla gerçekleşmesi en büyük sevincimiz oldu” dedi.
Darı iradesinin mecliste hiçbir partiye yeterli çoğunluk vermediğini ifade eden Ardıç, “Bunun bir sorunla sonuçlanması tamamlandığında. Çünkü demokrasi uzlaşma rejimidir. Bu seçimlerde de güvenlikler nedeniyle uzlaşma kültürü açısından çok önemli kazanımlar elde edilecek. Bu meclisin uzlaşma içinde başarılı işler yapacağına inancım tamdır” amacını kullandı.
Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin sona ermesiyle sona ereceğini söyleyen Ardıç, “Seçimin sona ermesiyle yükümlülerin ve kutuplaşmaların bir yana bırakılıp ülkenin geleceğine odaklanmamız gerekiyor. Bundan sonra Türkiye’yi sürdürecek reformlara ve özellikle ekonomiye odaklanmamız lazım. Yatırım ve üretim ortamını iyileştirecek özellikler reformların hızla gerçekleştirilmesi, yeni yaşama ve yürütme döneminde, yüce milletimizin mutluluğunu ve refahını gözeten gözeten bakışa var. Evrensel hukuk uygulaman yürütür, ileri ve genel eğitimin, hızlı ve etkili adalet boyutlarının mevcut olduğu, yüksek katma değer ürettiği, gelişmiş bir ülkeye dönüşmemiz, en önemli beklentilerimiz vardır” diye konuştu.

Exit mobile version