Avcılar’da Çevre Koruma Haftası

Avcılar'da Çevre Koruma Haftası

Avcılar’da Çevre Koruma Haftası, bir hafta boyu süren etkinliklerle kutlandı. Söyleşi’den konserlere, atölye çalışmalarından spor faaliyetlerine kadar bir çok programda buluşan Avcılarlılar temiz bir çevre ve iklim krizine dikkat çekmek için tasarruf oluşturdu.
Dünyaya örneği olan doğaya uyumlu çalışmalarıyla sahiplerinden uzakta söz ettiren Avcılar Belediyesi Çevre Koruma Haftası nedeniyle bir dizi programı yayınladı. Programlardan ilki “Bin-Koş-Yüz” gerçekleştirme oldu. Bu yıl ikinci düzenlenen ve 40’a yakın çevre, doğa ve spor davetin destek gezileri etkinlik kapsamında 300’den fazla doğa sever önce bisiklet turu düzenlendi. Sabahın ilk saatlerinde Tahtakale Mahalesi Ispartakule Mevkii’nde buluşan önder Avcılar’ın 10 mahallesini dolaşarak 25 kilometre boyunca pedala yayıldı. Bisiklet muhafazası ile birlikte Barış Manço Kültür Merkezi’nin önündeki buran iklim koşucuları, kriz iklimine dikkat çekmek için 5 kilometre boyunca koştu. Etkinliğin son kısmında ise yağan yağmura aldırış etmeden açık denize açılan yüzücüler sıcaklığı 18 derece olan suda bin metre yüzerek Denizköşkler Plajı’ndan karaya çıktı.
5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde doğa severler Avcılar Havuz Meydanı’nda buluştu. Avcılar Belediyesi İklim düzenlemesi ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Avcılar = Temiz Enerji Temiz Çevre” faaliyetine bir çok kurum ve sivil toplum kuruluşunda destek verdi. Gün boyu süren atölye, stand ve geridönüşüm malzemelerinden yapılan açıklamalar sergilendiği etkinlikte alanda uzman bir misafir bir söyleşi düzenledi. Söyleşide, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanay Sıtkı Uyar ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şube Enerji Komisyonu Başkanı Muzaffer Başaran “Yenilenebilir Enerji Kaynakları” üzerine bilgiler paylaştı. Vatandaşların yoğun ilgi Gösterdiği etkinlik Gıp Yol’a Düş, Engin İşbecerir ve Diren Doğa Sarı konserleriyle keyif dolu anlar yaşadı.

Gelecek için fidan diktiler
Avcılar Belediyesi ve Gelişim Üniversitesi Hizmetleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde fidan dikme gerçekleştirme gerçekleştirdi. Gelişim Uygulamalı Bilimler Fakültesi programları ve öğretim görevlileri iklim krizine dikkat çekmek için Gümüşpala Mahallesi Göl Kenarı’ndan bir araya geldi. İklim krizine dikkat çekmek isteyenler, fidanlarını gelecek için toprakla buluşturdu.

“Marmara Hepimizin”
8 Haziran Marmara Denizi Günü… Marmara Denizi’ne kıyısı olan tüm belediyelerle eş zamanlı olarak Avcılar’da da sahil temizliği yapıldı. Avcılar Belediyesi ev sahipliğinde Marmara Belediyeler Birliği ve Kent Kültür Kalkınma Derneği işbirliğiyle Avcılar Sahilinde düzenlenen etkinlikte yaşam süresinin kullanılmasına dikkat çekmek için deniz ve sahil şeridinde temizlik çalışması yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği performansın ardından toplanan çöpler kayıplarını oluşturmak için sahile binmesi sergilendi.

“Doğa uyumlu yürütme yürüteceğiz.”
İklim kriziyle ilgili konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli; “Dünyamız iklim krizine karşı alarm veriyor, bizlerde Avcılar’da iklim krizine karşı yoğun operasyon yürütüyoruz. İklim krizi dünyamızın meselesi. İklim krizine karşı duyarlı olacağım, doğayla uyumlu çalışmayı yürüteceğiz. Doğaya zarar veren, iklim krizini tetikleyen yönetim anlayışına da dur diyeceğiz. Dünyanın her tarafında dur diyeceğiz, çünkü Dünya’nın öbür ucundaki olumsuzluk Türkiye’mizi de geçecek. Bu sadece bölgesel bir mesele değil, bu küresel bir mesele. Tüm Dünyayı birlikte bir mesele. Bu geniş bakışla mücadeleye devam etmeye devam ediyor. Avcılar karbon ayak izini nötrleştirmek için dünyada açık ara önde koşuyor. Hafta boyunca yaşadığımız etkinliklerde aramızda olan sivil toplum ortamlarına, oyuncularımıza ve komşularımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Exit mobile version