Bağcılar Kitap Fuarı karnaval havasında yaşama

Bağcılar Kitap Fuarı karnaval havasında yaşama

Bağcılar Kitap Fuarı, çok farklı konseptiyle 7’den 70’e tüm insanı kuşatıyor. Yetişkinler ve çocuklar etkinlik alanında hem eğleniyor hem de kaliteli zaman geçiriyorlar. Akşamları da piyanodan santuraya kadar üstatların müzik dinletisiyle huzur doluyorlar.
Bağcılar Belediyesi bu yıl 2’ncisini yönünde Kitap Fuarı, (BKF), 6’ıncı gününe girdi. Saat 10.00’da kapılarını açan fuar 22.00’ye kadar tüm canlılığıyla birlikte ağırlıyor. BKF, her gün İstanbul’un 39 ilçesinden gelen her yaştan onbinlerce ziyaretçinin akınına uğruyor. BKF’nin bildiği, kitap fuarlarının aksine çok farklı ve zengin yönleriyle kitapseverlerin yoğun katılımı kazandı. Ziyaretçiler ilk olarak kafe ortamındaki etkinlik alanında ağırlaşıyor. Yetişkinler ikram edilen çaylarını yudumlarken, çocuklar da atölyelerde fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sunan gezintilerle eğleniyor. Gençler de özel olarak Fuar Köşesi’nde hatıra fotoğrafı çekiliyor ve selfie yapıyor.

Kültür ediniminde abide isimleri unutulmadı
Alanda ayrıca tarihin tarihi edebiyatı dünyamızdaki eserlerle iz bırakan ünlü yazarların fotoğraflarıyla hayatlarını anlatan bir köşe de yer alıyor. Karnaval konseptindeki fuarın ayrı bir bölümü ise, istediğiniz stantlardan yiyecek satın alabiliyor. BKF harflerinden oluşan kitaplık da görsel zenginlik katıyor.
Engelliler yeteneklerini sergiliyor
Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı kursiyerleri de gösteriler düzenleyerek mükemmel sergiliyor. Kimi folklor hocası yapıyor kimi söylediği şarkılarla duygu dolu anlar yaşatıyor. Ayrıca empati parkurunda kullanmak, engellilerin yaşadıklarını incelemek da deneyimleyebiliyor.
Belediyeden ayrılan 17 Bilgi Evi’nde eğitim gören çocuklar, fuar alanından hiç ayrılmıyor. Öğrenciler kendilerini için ayarlanan platformda elleri gelişirken hem eğleniyor hem de öğreniyor. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi kursiyeri kadınlar da alanda yer aldı. Her biri farklı branşlarda eğitim gören kadınlar kendi yaptıkları tablo, takım ve benzeri eserler sergiliyor. İlgi gören ürünler isteyenlere de satılıyor. Akşam ise kitapseverlere sürpriz müzik dinletileri sunuluyor. Piyanodan santura kadar alet üstatları nefis müzik dinletisi sunuyor. Fuar 11 Haziran’a kadar açık kalacak.
Kültürel ve sanat etkinliklerine ayrı bir önem verdiklerini verdiklerini anlatan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Bu yıl 2’ncisini yaşadığımız Fuar’ın yoğun ilgi görmenin unsurları farklı ve zengin içerikli etkinlikler sunmamız bulunuyor. Burada çok renkli, farklı ve içerik zengin bir dünya oluşturduk. Her Yaşanan sahibimize hitap eden bir şey var.Tüm aile fertleri fuardan en iyi şekilde faydalanıyor.İstiyoruz ki ziyaretçilerimiz ayrılırken memnun ayrılsın.Fuar’ın sağladığı duygu, düşünce ve bilgi hazinesinin zenginleşmesine katkı sunacağına” dedi.

Exit mobile version