Bakan Soylu’dan “dergi kapağı” yapılması

Bakan Soylu'dan "dergi kapağı" yapılması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye’yi Batı üzerinden yönetmeye kullanıyor, yayınladıkları belgelerle Türkiye’nin seçimine müdahale etmek isteyenler, bundan tam 5 yıl önce Türkiye’yi seçime yönelik provokasyon ortaya koymaya çalışana karşı çıkarmaiz bir karşılık var. Vereceğimiz yanıtları da verir. Tayyip Erdoğan’ın kendi mecmualarına kapak yapanlara bu millet: ‘Evet artık senden kurtuluyorum’ deyip bir kapak yapacaktır’ dedi.
İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, seçim çalışmaları bölgesi Zeytinburnu’nda genel başkanlık bulunan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’ni (ASKON) ziyaret etti. Programa Zeytinburnu Kaymakamı Ercan Turan, Belediye Lideri Ömer Arısoy, ASKON Genel Lideri Orhan Aydın ve iş adamları katıldı.

“14 Mayıs’ın ikinci Allah’ın yayılmasıyla 100 yıl vermesitir”
Programda konuşan Bakan Soylu, “Rahmetli Menderes, 17 yıl iktidardı. 14 Mayıs 1950, 27 Mayıs 1960. Bir köylünün oğlunun mühendis, bir köylünün kızının avukat olmasını sağladı. Zira köylerle kentleri birleştirdiler. Türkiye’nin ölçeklerini kiralamak. Ve 10 yıl sonra bu ülkenin bedelleriyle bu ülkeyi buluşturmaya çalıştığı için idam edildi. 14 Mayıs’ın birincisi 10 yıl sürdü. Burada sevdiklerinize. 14 Mayıs’ın ikinci Allah’ın 100 yıl sürmesiyledir. Zira Batı Türkiye’ye uzun yıllar büyük bir oyun oynuyor” dedi.

“Türkiye 1 milyar üretiminin ithalatını yapıyor”
Türkiye’nin 1 milyar üretim deposu ithalatı yaptığını söyleyen Bakan Soylu, “Depremden 3 gün önce Tuşimiya Vadisi’ne gitti. 40 yıllık terörün hükümranlığının kıldığı bir ilan edildi. Elimi yere attı, 6 bin 500 kilo kalori kömür çıktı. Yerin üzerinde, altında değil. Hakkari’nin tüm dağları çinyla kaplıdır. Türkiye 1 milyarlık dolar çinko ithalatı yapıyor. Artık Siirt’teki fabrika bunun yüzde 25’ini, yüzde 30’unu kendilerini bırakabilecek biçimdeki bir adım atmaya çalışıyor” diye konuştu.
Türkiye’yi yönetmeye çalışan güçler olduğunu anlatan Bakan Soylu, “Türkiye’yi Batı üzerinden yönetmeye çalışan, yayınladıkları belgelerle Türkiye’nin seçimine müdahale etmek isteyenler, bundan tam 5 yıl önce Türkiye’yi seçime yönelik provokasyon ortaya koymaya çalışana karşı yürütmekiz bir karşılık var. Vereceğimiz yanıtları da verir. Tayyip Erdoğan’ın kendi mecmualarına kapak yapanlara bu millet: ‘Evet artık senden kurtuluyorum deyip tarihi bir kapak yapacaktır’” kullanılmış.

Exit mobile version