Balkanlar’dan Türkiye’deki seçimlere büyük ilgi

Balkanlar'dan Türkiye'deki seçimlere büyük ilgi

Balkanlarda yaşayan Müslümanlar, Türkiye’de Pazar günü yapılacak seçimleri heyecanla bekliyor. Türkiye’nin geleceği için dua ediyorlar.
Makedonya’da yaşadığı bir hatırasını anlatan Kırçovalılar Derneği Başkanı Nusret Aras, Müslüman azınlığın ümidinin Türkiye olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Radovic’in köylerine gittik. Yörük Türk köyleri idi. İlk defa gittiğim Buçim diye bir köyde, genç bir imam kardeşimiz vardı. ‘Ben İstanbul’a gidiyorum, idarelere söyleyeceğiniz bir şey var mı? Türkiye Cumhuriyetinden bir şey ister misiniz? Beklentiniz, söyleyeceğiniz bir şey var mı?’ diye sordu. Şu cevabı verdi: ‘Abi biz 15 Temmuz gecesine uyamadık. Sabaha kadar dua ettik. Sizin ayağınız kırılır ise bizim burada belimiz kırılır’ dedi. Konuşamıyorsun, tıkanıyorum. Allah devletimize, milletimize zeval vermekten. Bu coğrafyalar (Balkanlar) gerçekten Türkiye Cumhuriyetine çok muhtaç. İnsanlar gelip görmeli anlamalı”.
Her yıl Bursa Büyükşehir, Osmangazi, Bayrampaşa Belediyeleri Balkanlarda sünnet cemiyetleri, Ramazan ayında iftarlar ve Kurban Bayramında yardım dağıtımları gerçekleştiriyor. Kızılay’da Balkanlardaki ihtiyaç sahibi Müslümanlara yardım ulaştırıyor. Kırçoovalılar Derneği Başkanı Nusret Aras, “Türkiye konusunda Balkanlarda yaşayan bütün müslümanlar Türkiye’yi takip ediyorlar” diyerek konuşmalarını tamamladı.

Exit mobile version