Başakşehir Belediyesi LGS tercih süreci gençlerin yanında

Başakşehir Belediyesi, LGS Sınavı'na giren çevredeki ilçedeki liseyi bir araya getirdi.

Başakşehir Belediyesi

Başakşehir Belediyesi, LGS Sınavı’na giren çevredeki ilçedeki liseyi bir araya getirdi. Başakşehir Kent Meydanı’na kurulan “Lise Tercih Fest” avcılarına yoğun ilgi gösterdi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da onların heyecanına ortak oldu.

Başakşehir Belediyesi Liselere Geçiş Sistemi (LGS)’de sınav heyecanını geride bırakan öğrenciler için geleneksel hale getirdiği Lise Tercih Fest’i bu sene de düzenliyor. Gençleri tercih süreci ve hayallerine giden yolda yalnız bırakmayan Başakşehir Belediyesi, öğrencileri ile ilçedeki çoğu liselerin kapsamını Lise Tercih Fest’de bir araya getirdi. İki gün gerçekleştirmenin ilk gününe bir beklenti öğrenci katıldı.

Gençlerin tercihi heyecanı sardı
Başakşehir Kent Meydanı’na akın akın gelen öğrenciler, sayısal minimum eğitim veren 27 lisenin rehber öğretmenleri ve öğrencilerinden okullar hakkında bilgi aldı. Öğrencilerle yakından ilgilenen rehber öğretmen, hem kendi okullarını tanıtma fırsatı yakaladıkları hem de gittikleri doğru yönleri atmalarına yönelik bilgiler verdi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da bölgeleri yalnız bırakmadı. Stantları tek tek ziyaret eden Başkan Kartoğlu, okul geçitleri ve öğrencilerle sohbet etti.

“Devamının gelmesini istiyoruz”
Lise Tercih Fest’e katılan Yusuf Emin Tanrıkulu, “Böyle bir performans gerçekleştirmek için Başakşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. LGS tercihimizde kart rehberi oluyorlar.” dedi. Diğer öğrenci Hatice Ebrar Aydoğdu, “Avukat olmak istiyorum. Rehber öğretmenden ayrıntılı bilgi alma fırsatım oldu. Hem liseleri tanımış oluyoruz hem de meslekler hakkında fikir sahibi olma fırsatı yakalıyoruz. Devamının gönderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Exit mobile version