BAYKAR ile MEB arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı

BAYKAR ile MEB arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı

Milli Eğitim Bakanlığı ile BAYKAR arasında BAYKAR Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tesisina yönelik protokol imzalandı. İmza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı sistemi içinde Asgari Ücret ile burs alan bir okul türümüz yok. İlk kez bu okulumuz tüm öğrenciler ki 50 öğrenci alacak. yükselince o burs türü de yükselmiş olacak” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı ile BAYKAR arasında BAYKAR Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılışına ilişkin Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü imza töreni düzenlendi. BAYKAR’ın Esenyurt’taki yerleşkesinde düzenlenen programda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar arasında iş birliği protokolü imzalandı. Yeni yapılacak kadronun öngördüğü eğitim ve öğretim döneminde faaliyete geçirilmesinin beklendiği öğrenildi.
İmza töreni öncesinde bir konuşma yapan Haluk Bayraktar, “Geleceğe yönelik çalışmalarımızı tutkuyla yönetmeli yarışle planlamalı ve hedeflediği bir şekilde yönlendirmeye devam etmesi gerekiyor. Geleceğe hazırlamalıyız. Süreklilik ve sürdürebilirlik bu yöndeki önemli mihenk taşı olacaktır. Bu uyarlamaki kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmalı sınırlarını ve güzelliğini geliştirmeliyiz. Bilgi, bilişim ve teknolojideki en değerli kaynak, yüksek teknolojiyi geliştirirken en değerli kaynak kesinlikle insandır. İyi yetişmiş nesillerdir. Geleneğe yön verecek gençlerimizdir. Medeniyetimiz eğitimli insanların ne kadar değerli olduğunu hatırlatan resimlerle dolu. Ceddimizin ilme vereceği kıymetini kabrinin sahnı seman medresesinde tahsil gören ilim ehlinin ayağından çıkan toz ve çamur ile örtüsülmesini vasiyet eden büyük hükümdar Fatih Sultan Mehmet’ten öğrenir. Rehberimiz yol göstericimiz olan merhum babamız Özdemir Bayraktar’ın da söylediği gibi ‘Bizi karşılama görevini çıkardık’. Milli Eğitim Bakanlığımız ile çok önem verdiğimiz bir işbirliğine adım atıyoruz. BAYKAR olarak MEB ile imzaladığımız protokol ile birlikte gençlerimizin Milli Teknoloji hamlesi ile yetişmesi için yeni bir eğitim kurumunu hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında faaliyete yönelik faaliyeti planladığımız BAYKAR Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde özellikle sahibi uzay alanında sergii yarınlara taşıyacak gençlerimizi geleceğimizin Hezarenlerini, Vecihi’lerini yetiştirmeyi planlıyoruz” dedi.

“Milli eğitim bakanlarımız mesleki eğitim öğretimi için çok ciddi çalışmaya gayretler emekler kaldılar”
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise kürsüde yaptığı konuşmada, “Bildiğiniz gibi eğitimde çalışan arkadaşlar yüzyıldan beri yanlış düşünen ve eğitim öğretimleri eğitim toplantısı uzun süren travmaların yaşanmasına neden oluyor. İşte eğitimde yaşanan şeylerde bunlardı. Kat sayı uygulaması 1999 yılında uygulamaya giren 2012 yılında büyük mücadeleler ile ortadan kaldırılan kat sayı uygulaması, meslek lisesi mezunlarının yüksek öğretimlerine erişimi engellemeti. Aslında bu hedef örtük bir sunucu barındırıyordu. O örtük neden akademik olarak başarılı öğrencilerini eğitimden uzaklaştırmaktı. Dolayısı ile mesleki eğitimin büyük zararlı hale gelmesi. Mesleki eğitim ortamları memnuniyetli bir hale geldiği zaman 21’inci yüzyıl bilgisayarlarına sahip nesnelere donanıma sahip insan kaynağı yetiştirmede başarılı olamayacaktı. Bunu başarılı kılamadığınız zaman nihayetinde ne olacak iş gücü hücrelerini içeren insan kaynağına erişim ile ilgili ciddi sıkıntı yaşamaktı. Hepsi Türkiye’de gerçekleşti. Hatırlayın 2000’li yıllarda ‘aradığım öğe bu son, çırak bu son, kalfa bu son’ Elemanı almak gibi yetiştirmeye çalıştığım da ilave kaynak harcamak zorunda kalıyorum’. şeklinde şikayetler vardı. Bu şikayetlerin tüketilmemiş mesleki eğitimle ilgili aynı zaman da imam hatip liseleri ile ilgili siyasi tahkikatın projesi sonucu ortaya çıktı. 2012 yılında kat sayı uygulaması kaldırıldıktan sonra tüm milli eğitim bakanlarımız meslek eğitimini tamamlamak için çok ciddi çabalar gayretler emekler kaldılar” diye konuştu.
“100 milyon lira sadece dağıttık”
İş gücü gücü ile tüketici eğitimi eğitiminin senkronizasyonunun gerekliliğine vurgu yapan Bakan Özer, “Bunu elde edildikten sonra istihdam edilebilirliklerini artırabilmek. Üçüncüsü olarak döner sermaye kapsamı üretime katkı payları olarak çalışanlar asgari ücrete kadar öğretmenlerimiz ise 2 asgari ücrete kadar ücret alabiliyorlar. İşte bu hamleler ile 2018-19 yıllarında 200 milyon olan üretim 2022 yılında 2 milyara yükselttik. Bu seneki varacağı yer 3 buçuk milyar lira. 100 milyon lira sadece dağıttık. 200 milyon TL’de meslek liselerindeki öğretmenlerimize dağıttık. Yani öğrenci okurken emekle hakkaniyetli ilişkiyi yönetmeye başladı. Aslında ahiliğin kökeni de budur” şeklinde konuştu.

“50 öğrenci alıyor, her öğrenci asgari ücret kadar burs alacak”
BAYKAR Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ilk etapta 50 çocuğun eğitim göreceğini ifade eden Bakan Özer, “Son 10’lu yıllarda gerçekten çalıştıran hayvanlara düşman güvena da korku salan savunma sanayi hamlelerinin en itici gücü olan BAYKAR Kurumunun içinde bu büyümeyi sürdürebilir olması için BAYKAR Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kurulumuyla ilgili çok önemli bir arefedeyiz. Buranın çok özellikli olan bir meslek lisesi olacak. İlk ile öğrenci alacak aynı zamanda sınavla yer sınava giren öğrencilerle görüşmeden geçecek. İngilizce hazırlık 1 yıl olacak. Buralarda bulunan BAYKAR organları arası uluslar arası uzmanlar burada derslere girer. Öğrencileri savunma sanayi ile ilgili basit beceri eğitimi almak için doğrudan burada yer aramayacak beceri eğitimi alacak. Her bir öğrenci şu anındaki okullarımızdaki en yüksek oranda burslarla desteklenecek. Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı sistemi içerisinde Asgari Ücreti ile burs alan bir okul türümüz yok. İlk kez bu okulumuz tüm öğrenciler ki 50 öğrenci alıyor. Her öğrenci asgari ücret kadar burs alacak. Asgari ücret değişimi yükselince o burs türü de yükselmiş olacak” dedi.

Exit mobile version