böbrek nakli ameliyatını canlı doktorlar izledi

böbrek nakli ameliyatını canlı doktorlar izledi

Bursa’da düzenlenen ‘3. Bursa Acıbadem Organ Nakli’ günü toplantıya katılan doktorlar, hastanede doğum nakli ameliyatını canlı olarak izledi.
Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakli Merkezi, nakil nakli cerrahisindeki yeni doğum hekimlerle paylaşmak adına ‘3. Bursa Acıbadem Organ Nakli’ toplantısı düzenledi. Bursa ve çevre illerden gelen hekimler, düzenlenen kayıtlarda bilgi ve birikimlerini paylaştı. Ameliyatların hastalarının ve hekimlerin sağladığı avantajlar üzerine bilgiler verildiği toplantıya katılan hekimler, ameliyathanede üç boyutlu laparoskopik kanatta işlemin canlı yayında izlendi. Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nden Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Oktay, “Bursa Organ Nakli günlerinin üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu yılki programımızda 4 adet nakil nakli ve 2 adet nakli ile ilgili sözleşme sağlanacaktır. Bu tür toplantılar, hem bilgi paylaşımı, hem de dostluklar tazelenir. Bu yılki toplantıyı kazanan bir farklılığı daha var. Acıbadem Hastanesindeki ameliyathanesinden canlı nakil nakli gerçekleştireceğiz. Hastanede yapılan nakil toplantısı, salondaki arkadaşlarımıza verilecektir. Karşılıklı işletimden yararlanmaya çalışılacaktır” dedi.
Güney Marmara Bölgesi’nin ihtiyacı olan canlı, özellikle de vefat edenlerin organ bağışının ülke ortalamasının üstünde olan bir bölge olduğunu ifade eden Oktay, “2019 ile 2020 yıllarında Avrupa ortalamasını tutturmuştur. Ancak korana virüs salgınıyla birlikte, birçok şeyin aksadığı gibi, organ naklinde geriledi. Hastalar, organ bulma imkanını azalttı. 3 yıl arkadaşlarımızla biz bile bir araya gelemedik. Allah’tan sonraki yükselen ivmeyi yukarılara pandemi çekmektir. Hedefimizden bir önceki aktarıma ulaşmaktir” diye konuştu.

Exit mobile version