Bu çalışma ile uçaklar artık 30 kat daha dayanıklı olacak

Bu çalışma ile uçaklar artık 30 kat daha dayanıklı olacak

Milli ve yerli teknolojilerin sayısı gün ve gün artarken, Ar-Ge Firması Sahibi Faruk Durukan yaptıkları çalışma ile ev sahibita kullanılan hafif malzemelerin miktarının 30 kat arttığını ifade etti.
Yapı çalışma ile ev sahibi endüstrisinde kullanılan metallerin etkilerinin 30 kat artırmayı başardıklarını ifade eden Durukan “Bizim bu çalışmamız niyetinde kullanılan hafif elementler, alüminyum, alüminyum, gövde, zirkonyum malzemelerini bunların içinde karışmış kompozit malzemeler bunlar muhafazada kullanılan hafif elementlerdir. Bizim yapmış olduğumuz son çalışma dünya Dünya Bilim Literatürüne girmiş durumda. Bu çalışmamız bizim korumamız üretilen milli malzememiz kabul ettiğimiz boru sodyum pentaborat anhidrat olarak üretilir. Biz bu çalışmayla daha evvel netron ışınlarını da durdurmayı başarmıştık. Havacılıkta kullanılan hafif elementleri 30 kat daha dayanıklı hale getirebilecek çalışmayı tamamladı ve dünya bilim literatürüne girdi” dedi.
Yapılan bu çalışma ile uçak ve helikopterlerde gövde ve motorların zorlu basınçları ve G kuvvetleri karşısında daha güçlü bir hale geldiğini açıklayan Durukan, “Bu şu demek oluyor. Dünya artık daha güvenilir uçaklar. Daha güçlü uçaklar yapılabilmesi, daha hızlı uçaklar yapılabilmesi. Biliyorsunuz teknoloji malzemecilikle geliştirme teknolojilerinden biri. Bizim yaptığımız bu çalışmayı da kullanmakta kullanılan hafif elemanların direncini 30 kat arttırdı. Bu zenginleştirmenin daha kaliteli malzemelerle yapılmış olması bizim Türkiye’den sonra teknoloji satacak oraya vardığımızı kanıtlayan bir çalışmadır bu. Bunu da başardık” dedi.
Yerli ve milli teknolojiler için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Faruk Durukan, “Bizim çalışmamız dünyayı yapamadıklarını yaptı. Yaptıklarını daha ileri götürmek Türk ARGE’sinin dünyasında var olduğunu gösteriyor. Biz bu yolda yollara devam ediyoruz” dedi.

Exit mobile version