Burak Erdoğan neden hedefte? İşte servis edilen o yalanlar!

İsrail’in Gazze’ye bomba yağdırdığı 7 Ekim’den bugüne kadar geçen süreç içerisinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, tüm dünyada Filistinlilerin haklı davasını en gür ses ile haykıran lider oldu.

Gazze’de binlerce çocuk, kadın, yaşlı, hasta katledilirken muhalefetten ise yalnızca cılız tepkiler geldi. Hatta birçok muhalif siyasetçinin katıldıkları programlarda İsrail’in argümanlarını savundukları görüldü.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın gece gündüz yürüttüğü diplomasi ile Gazze için uğraş verdiği bu dönemde, sözde muhalefet olan bazı çevreler yine iftiralarıyla hem Cumhurbaşkanımızın mücadelesini lekelemeye çalıştılar hem de bu iftira üzerinden kirli bir siyaset geliştirdiler.

Atılan son iftira ile Cumhurbaşkanımızın oğlu Burak Erdoğan’a ait bir geminin İsrail’den sevkiyat yaptığı öne sürüldü. Bu iftiraya göre 14 Ekim günü İsrail’in Aşdod Limanından yükleme yapan “Halit Yıldırım” isimli geminin sahibi Burak Erdoğan idi.

Burak Erdoğan neden hedefte? İşte servis edilen o yalanlar!

Gerçekte Gemi Kime Ait ve Ne Olmuştu?

İşin gerçeği, iftiraya konu olan “Halit Yıldırım” isimli geminin sahibi ya da işletmecisi Burak Erdoğan değildir.

Geminin ait olduğu şirketin ortaklarından biri başka bir şirkette Burak Erdoğan ile ortak olduğu için “gemi Burak Erdoğan’a ait” yalanı servis ediliyor.

Şunu tekrar etmekte fayda var Burak Erdoğan’ın ortak olduğu şirket ile geminin hiçbir ilgisi yok.

Burak Erdoğan’ın 10 yılı aşkın süredir ortak olduğu MB Denizcilik’in ise yalnızca bir gemisi bulunmaktadır. Geminin ismi “Sakarya” olup Türk Bayraklı ve Türk Uluslararası Gemi Sicilinde kayıtlıdır.

Öte yandan, “Halit Yıldırım” adlı geminin sahibi olan Manta Denizcilik 7 Ekim 2023’ten daha önce imza edilen bir sözleşme gereği sevkiyatta bulunulduğunu açıklamış ve İsrail’in saldırıları sonrasında hiçbir yük ve sevkiyat anlaşmasının yapılmadığını dile getirmiştir.

Dolayısıyla iftirada adı geçen “Halit Yıldırım” gemisi ile Burak Erdoğan’ın ortağı olduğu MB Denizcilik’in hiçbir bağı ve ilgisi bulunmamaktadır.

Halit Yıldırım gemisini işleten Manta Denizcilik ise söz konusu iftiraları ortaya atanlar hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve İstanbul Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır.

İftiralar Gerçekte Kimi Hedef Alıyor?

Karalama kampanyasının hedefinde aslında Erdoğan ailesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat kendisi bulunmaktadır. Bu iftira üzerinden “Erdoğan istifa etmeli” paylaşımları da aslında gerçek hedefin kim olduğunu gözler önüne seriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in 7 Ekim’de başlattığı katliamlara sert tepki göstermiş ve katliamların sona ermesi için yoğun bir diplomasi yürütmeye başlamıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu duruşu ve adımlarından rahatsız olan İsrail, hem uluslararası alandaki hem de Türkiye içindeki unsurlarını harekete geçirerek iftiralara başlamıştır.

İftiraları Kim Servis Etti?

Peki, bu iftiraları ortaya atanlar kimler?

Bu çirkin iftirayı ortaya ilk atan PKK destekçisi olan ve hakkında kırmızı bültenle arama olan Metin Cihan’dı. Sicili son derece kabarık olan Metin Cihan’ın daha önce gerçek adının Cihan Yücel olduğu ve yurt dışına kaçtığı ve Almanya’da birçok örgütün maşası olarak yaşadığı ortaya çıkmıştı.

Ablasının PKK’nın elebaşlarından olduğu bilinen Yücel, uzun süredir yabancı istihbaratların desteğiyle elde ettiği bilgileri çarpıtarak sosyal medyada kullanmakla meşgul.

FETÖ’cülerle de iş birliği içerisinde olan Metin Cihan, daha önce de sosyal medya üzerinden fondaş ve yine terör iltisaklı yayın organlarının kaynak olarak kullandığı çok sayıda psikolojik algı operasyonuna imza attı.

1979’da Tunceli’de doğan Cihan Yücel, @metcihan rumuzlu Twitter hesabını yönetiyor. Türkiye Komünist Partisi geçmişi olan ve sosyal medya hesabı üzerinden devlet büyüklerine hakaret paylaşımlarında bulunan Yücel’in “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama”, “Görevi Yaptırmamak İçin Direnme”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet” suçlarından adli kayıtları bulunuyor.

Ayrıca Yücel’in ablası Fadime Kıllı’nın da PKK/KCK terör örgütü adına Tunceli’deki kırsalda faaliyet yürüttüğü ve terör örgütünün sözde kadınlar sorumlusu olduğu ortaya çıkmıştı. Terörist Kıllı 2010 yılında Almanya’ya kaçmıştı.

Metin Cihan ismini kullanan Cihan Yücel de 2019 yılında yurt dışına kaçmış ve etki ajanlığı faaliyetlerini bu şekilde sürdürmeye devam etmişti.

Cihan Yücel, FETÖ iltisaklı olduğu bilinen birçok sosyal medya hesabı ile de birbirlerini RT ederek sık sık paslaşıyor.

Metin Cihan’ın Burak Erdoğan ile ilgili son iftirasına da yine PKK’nın bir nevi sözcüsü gibi yayın faaliyetlerinde bulunan Solcu Gazete ve Medya Haber TV sahip çıktı.

FETÖ iltisaklı oldukları daha önce ortaya çıkarılmış olan Kronos, BoldMedya, Kaç Saat OlduSon?(Adminlerinden biri FETÖ mahrem imam operasyonunda yakalanmıştı şuan bir admini hapiste 2 admini yurtdışında kaçak) ve Turkish Minute (eski Todays Zaman) hesapları da aynı şekilde bu iftiranın derhal üzerine atlayıp yayanların başında geldi.

Bunların yanında, Türkiye’de 5. kol faaliyeti yürüten ve provokatif haberleriyle bilinen Alman yayın organı DW’nin de bu iftiraya sahip çıkanların başında gelmesi sürpriz olmadı.

Exit mobile version