Bursa’da Akpınar Mahallesindeki aşırı ısınma projesi için ilk imzaları atıldı

Bursa'da Akpınar Mahallesindeki aşırı ısınma projesi için ilk imzaları atıldı

Bursa’da devletler alan olarak ilan edilen 2 bin 300 konutlu Akpınar Mahallesi’nde dıştan dönüşüm için ilk resmi imza noter huzurunda atıldı. Bakyapı İnşaat firması ilk kazmayı kısa sürede vuracak.
Merkez Osmangazi ilçesinde bulunan ve ‘1050 Konutları’ olarak bilinen Akpınar Mahallesi’nde yüzler gülüyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce dönüşüm alanı ilan edilen 300 dönümlük araziye yerleşmede 116 adet ayrı parseldeki blokların hak sahipleri, her konutun kendi parselinde yerinde kalmasını sağlayacak İnşaat firmasıyla ilk ana gövdenin resmi sözleşmesini çevrenin mutluluğunu yaşıyor.
Bursa’nın önde gelen inşaat bölgesinden Bakyapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, hazırladıkları projede tünel kalıp bilimi ile blok kaba yapı inşa edeceklerini, bu şekilde yapı güvenlik standartlarının büyük depremlere dayanıklı sonuçlarının yanında kısa sürede teslimatla birlikte lüks ve konforun da açıklamaları belirtilen, üzerine binmek güvenin tesis edildiğini ve nihayetinde proje için hak sahipleriyle anlaşıldığını ifade etti.
İmzaların atıldığı törende konuşan Veysel Bakgör, görünüşlerini şöyle söyledi: “Akpınar Mahallesi’nde bozulmayla ilgili noter huzurunda ilk imzaları attık. Daire sakinlerinin uzlaşı ve ortak kararıyla ortak bir protokolü imzaladık. bir projeye öncülük ettiğimiz için gururluyuz.Çok kısa zamanda blokların barındıracağı ve sakinlerinin tamamıyla olması gereken görüşmeleri olmayacak.İmzaların devamı gelecek.Alnımızın akıyla bu projeyi gerçekleştireceğiz. Bursa’nın gidişi, Marmara Bölgesi hatta Türkiye’nin çok değerli bir dış dönüşüm alanı.Mevcut cadde ve sokaklarıyla oluyor Sosyal tesisler ve okullariyla kamu binaları ile yaklaşık 300 dönümlük bir alan 116 adet parselde bozulma yayılması.Biz kamunun böyle bir girişimin öncülüğünü inşa etmesi için mutluyuz . Umarım bu sonuç büyük riskleri içinde barındırarak bu binaları can ve mal güvenliğinde büyük kazanımlar elde etmeyi bir araya getirir.”
İlk imzaları atan apartman sakinlerinden Mülazım Karakuş ve Naci Özdemir ise, “Blok olarak karar aldı. Evraklarımızı hazırladık. Bakyapı ile gereken anlaşmayı sağladılar. Çok şükür noter huzurunda imzaları atıyoruz. Komşularımıza hayırlı olsun. 2011 yılından beri bugünü bekliyoruz. Kentsel değerlendirme kapsamına alınan bölgedeki evlerimiz büyük bir sorun halindeydi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla bütün sorunları aşıldı. Kurumsal yapı çok güçlü bir firma ile anlaştık. Bugün resmiyete döktük. Kentimizin deprem kuşağında olması sonucu bu sorunlarımızdan mutlu olduk” diye konuştu.

Exit mobile version