Çekmeköy’de liseli gençlerin mezuniyet coşkusu

Çekmeköy'de liseli gençlerin mezuniyet coşkusu

Çekmeköy Belediyesi’nin mezuniyet törenlerinde binlerce liseli genç diplomasını aldı.

Lise alanları, zorlu geçen bir eğitim öğretim dönemi sonunda diplomalarını aldı. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz gençlerin heyecan ve coşkusuna ortak oldu. Her yıl Çekmeköy Belediyesi tarafından ilçedeki 15 devlet lisesinde düzenlenen mezuniyet törenlerinde binlerce genç kep atarak yeni hayatlarına ilk adımlarını attı.

2022-2023 dönemi sonunda mezun olan lisenin aileleri ile birlikte doyasıya eğlenceleri için okulların bahçelerinde Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde düzenlenen mezuniyet törenlerine, Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Bayrak ve öğrenci velileri katıldı.

Kokteyl ile başlayan törenlerde sahnede arkadaşıyla birlikte keplerini atma heyecanı yaşanılanlar, kendileri için aşırı başarı belgelerini aldı. Bayrak devir teslim töreni ve birinci dönemin birinci mesajı ile devam eden törenlerde final, DJ performansı eşliğinde müzik ve dansla yapıldı.
Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “Yılın içinde gençlerimizle bir araya gelip onları dinliyorum. Gençlerimizin isteklerinden yola çıktık bu yıl da okullarımızda mezuniyet törenlerinizi a’dan z’ye biz organize ediyoruz. Gözlerin ışıltısı ışıldaması gelecek umutla, bakanın kendi İHA’sını , SİHA’sını, yerli otomobilini yapan bir gençlik var artık. Ufku geniş her türlü imkan devlet tarafından yayılmasını ve yayılmasını bir nesil olacak. Devletinizin desteği her zaman yanında olacak ve sizler milletimizin hem bugününü hem de yarınını inşa edebiliriz. Arkadaşlarınla ​​öğretmenlerinle vedalaştığın lise arkadaşlarının oğlu, yeni arkadaşların ilk gününde sevdiğin mutlu ve huzurlu yaşayacağın başarıyla dolu bir ömür boyu mutlu. Bugünün anısına sizlerin ismine özel hazırladığımız kalemlerinizi her gördüğünüzde bir Ahmet abinizin olduğunu ve istediğiniz zaman ona götürmenizi mutlaka götürmek istiyorum“ dedi.

Üniversiteyi kazanana 7 Bin Türk Lirası destek
Geçen yıl ilçede ikamet edip, özel, devlet, vakıf fark etmeden üniversiteye kayıt olan gençlere bin TL eğitim desteği sağlanmıştı. Çekmeköy Belediyesi bu yıl gençlere yapılan istişareler sonucu bu desteği 5 Bin Türk Lirasına yükseltti. Geçen ay içinde ilçemiyi ziyaret eden Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Murat Kurum’da bu eğitim seferberliğine destek vererek rakamlar 7 Bin Türk Lirasına çıkardı. Üniversite yerleştirme sonuçlarından sonra tüm web sitesi üzerinden başvurarak bu hizmetlerden faydalanabilecekler.

Exit mobile version