Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi, Van’da bir yılda ihya edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi, Van'da bir yılda ihya edildi

Van’da 12 yıl önce meydana gelen iki yıkıcı yıkımın akabinde periyodun Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla bir yılda inşa edilen 17 bin 489 konut Vanlıların hayat alanı oldu.
Van’da 2011 yılında meydana gelen 7.2 ve 5.6 bilgisayarındaki zelzelelerde meskenleri hasar görenler için Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut Yönetimi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 17 bin 489 konut inşa edildi. Devrin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Van’ın merkez İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçeleri ile Erciş’te inşa edilen konutlar, bir yıl içinde hak sahiplerine teslim edildi. Bilhassa Van’ın turizm ilçesi olan Edremit’te inşa edilen konutlar, konumları giderek büyük ilgi görüyor.

“Depremin kısa sürelerde silindi”
İHA danışmanına konuşan Erenkent Mahalle Muhtarı Öznur Pazarbaşı Bingöl, meydana gelen zelzelenin akabinde konutların aceleli bir biçimde inşa edildikten sonra kısa süre içinde kendilerinin teslim edileceğini belirtti. Bölgenin toplumsal hayatın kapsamının geniş olduğunu tabir eden Bingöl, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatının akabinde kurtulmasına izinin kısa vakitte silindiğini söyledi.

“Düşük taksitle mesken sahibi olduk”
Deprem sonrası hiç zorluk yaşamadan kısa süre içinde mesken sahibi olacak lisana getiren TOKİ sakinlerinden Mehmet Hanifi Aydoğan ise “Şu an ödediğimiz taksitler bir sigara parasıdır. Allah razı olsun. Ey yolcu milletimiz perişan olacak” dedi.

“Şimdilerde TOKİ lüks bir kente geliyor”
Depremin içinde akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan Van’ın geleceğini yaralarını sardığını söz eden bir sonraki TOKİ sakini Şemsettin Ersayar da, “TOKİ’ler bir yılda inşaate geçti. Şimdilerde TOKİ lüks bir şehre geliyor. TOKİ’nin marketi, kahvesi, kasabı, yolu, otobüsü, mescidi, okulu, bağı ve bahçesi var. TOKİ demek bir hayaldir” diye konuştu.

Exit mobile version