Depremden etkilenen bölge su sıcak heyecanı

Depremden etkilenen bölge su sıcak heyecanı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden Kayseri’nin Sarız ilçesinde, bir misafirhanenin dışından sıcak su çıktı. Yapılan ölçümlerde çıkan su sıcaklığı 86 derece olarak ölçülürken, Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, belli bir rezervin bulunması durumunda yapılacak incelemeyle yörenin termal turizmi açısından merkez olabileceğini söyledi.
6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 11 etkilenmişti. Kayseri’de en fazla etkilenen ilçelerden biri olan Sarız’da bir müşterinin dışından sıcak su çıktı. Yapılan ölçümlerde su sıcaklığı 86 derece ölçümken, Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen; su rezervinin yeterli olması durumunda bölgeye termal katkı sağlayacağını açıkladı. Ülkenin deprem bölgesi olduğu bilinciyle depremlerdeki hasarların en aza indirilmesi için gerekli önlemlerin alınması yapılarını vurgulayan Evsen; “Ülkemiz bir deprem ülkesi. Bu depremleri hem Kuzey Anadolu Fay’ın ücretleri hem de Doğu Anadolu Fay Bölgesi’nin ölüleri 6 Şubat’tan bu güneşe kadar 1’den 7 büyüklüğüne kadar büyük oranlarda düştük. Bu depremlerin meydana gelmesiyle 6 Şubat’ta meydana gelen ve daha fazla Daha sonra oluşan artçı depremlerde yaklaşık 100 bin civarında insanımız can kaybı, bir o kadar da insanımız yaralar.Bu depremlerin hep kötü yüzleri. da temel bir bölgede o bölgede beklenen depremde hayatta kalabilecek sağlam konutları yapabilmek ve deprem etki alanından mümkün olduğu kadar uzaklaşmak. şuurlu bir toplum, dirençli bir şehir oluşturmak. Onun için toplumun bütün kesimlerine bütün alanlarda eğitim, öğretim ve okumaya devam edilmesi” dedi.

“Termal turizmi açısından önemli bir merkez olabilir”
Kendilerine gelen ihbarları yerinde değerlendirdiler ve yapılan ölçümlerde çıkan su 86 derece sıcaklığa kadar ulaşanı aktaran Evsen, yapılacak çalışmala bölge termal turizm açısından büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Depremlerin kötü yüzü olduğu kadar iyi tarafının da olduğu katmanlar Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen; “Bu güne kadar konuşan depremlerin kötü yüzleriydi. çıkışının diri fay üzerinde olmadığını, Sarız fayının biraz yöneticileri olduğunu gözlemledik. sirayet olup olmadığı çalışmalarıyla yörenin jeotermal alan olabileceği yönünde katkı sağlayacak düşüncendeyim. Belli bir rezervin olması durumunda ilçeye ve ilimize katkı sağlayacağını düşünüyorum. Termal turizm açısından önemli bir merkez. Çevresindeki il ve ilçelere geleceği Elbistan’da sıcak su çıkış hedefleridir. Bunun dışında Tufanbeyli, Göksun’da, Pınarbaşı’nda, Sivas’ın ilçelerinde sıcak su çıkışı yok. Bu bölgelerin Sarız ilçesi termal turizm hizmetleri isabetli bir nokta olacağına kanaatindeyim” diye konuştu.

Exit mobile version