Diyanet Başkanı Erbaş: “Yaz kursumuz da bütün camilerimiz dolsun taşsın”

Diyanet Başkanı Erbaş: “Yaz kursumuz da bütün camilerimiz dolsun taşsın”

Üsküdar’da restorasyonu tamamlanan Ahmet Çelebi Camii, Diyanet İşleri Başkanı Prof.

Üsküdar Aziz Mahmut Hüdai Mahallesi’nde bulunan ve Osmanlı döneminden kalma Tarihi Ahmet Çelebi Camii’nin restorasyonu tamamlandı. Cami açılışı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Türkmen’in katılımlarıyla cami önünde toplantı.

“Her cami bir okuldur, bir mekteptir”
Ahmet Çelebi Camii açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Her cami bir okuldur, bir mekteptir. Çünkü ilk örnek Allah resulü Hazreti Muhammed Mustafa efendiiz tarafından Medine-i Münevvere’ye yapılan, yaptırılan mescidi Nebevi’nin içindeki suffedir. Camiyi sadece namaz kılmak için açılıp kapatılan yerlerden olmaktan çıkmamız lazım. Bu duruma düşürmememiz lazım camilerimize. İşte hocalarımız burada. Hangi vakitte gelirseniz gelin. Hocam ben Kur’an-ı Kerim öğrenemedim. Kur’an öğrenmek istiyorum. Hemen hocamız hazırdır, size Kur’an öğretmeye. Yaz Kuran koçlarımız inşallah. Birkaç hafta sonra yani Temmuz başında yola çıkıyor. İstiyoruz ki yaz kursumuz da bütün camilerimiz dolsun taşsın. Çocuklarınızı gönderin. Biz orada çocuklara ne öğretiyoruz biliyor musunuz? Küçükleri sevenleri güzeldir. Büyüklere saygı güzeldir. Anne babayı sevenler Rab’imizi sevenler, peygamberlerimizi sevenler, Kur’an’ı sevenler, komşuluk ilişkileri, komşularımızı sevmeyiyi üretiyoruz. Bunlara biz değerler eğitimini davet ediyoruz. 200 bine yaklaşan çocuğumuz elhamdülillah. Cenabıhak hayırlı uğurlu olsun. Uğurlu Eylül. Camimizin cemaatini, gencini, oyununu bol eylesin insallah” dedi.

“Bu camiyi restore etmek hamdolsun bu nasipsiz oldu”
Açılış programına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Türkmen, “Cuma namazını kıldığımız bu ecdad yadigarı eserimiz tam 556 yıllık bir geçmiş var. 1567’de yapılmıştır. Bu eser büyük Üsküdar yangının da tamamen yanmış, 2 Eylül 1967’de. Tekrar gerçekleştirdi, tekrar yanmış. Günümüze kadar gelmiş, aşağı yukarı 250 yıl. Bu camiyi restore etmek hamdolsun bu nasip olmadı” diye konuştu.

Exit mobile version