Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Kurban yardımlarında deprem bölgesine ve yurt içine hapsetmeye”

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Kurban yardımlarında deprem bölgesine ve yurt içine hapsetmeye”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kahramanmaraş’ın merkez depremler nedeniyle bu sene kurban yardımları konusunda deprem bölgesi ve yurt içine vereceklerini bildirdi.
Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Erbaş, “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaşma” temasıyla düzenlenen 2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu tanıtım toplantısına katıldı. TDV konferans toplantı toplantısında konuşan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ihtiyaç ve TDV’nin dünyanın kendisinden her yerde fark gözetmeksizin yardım eli uzattığını söyledi.
Erbaş, yaptıkları en önemli hizmetlerden kişi vekaletle kurban kesim organizasyonu olduğunu belirterek, 1993 yılında beri vekaletle kurban kesim programını düzenlediklerini hatırlattı.
TDV’nin kurban vekaletlerini İslam dininin esaslarına uygun bir şekilde büyük bir hassasiyetle yerine getirdiğini anlatan Erbaş, gördüklerini kaydetti:
“2022 yılında Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 525 bin 550 his kurban yurt içinde 81 il 922 ilçede, yurt dışındaysa 82 ülke topraklarında 375 gönüllü ve görevlilerimizin nezaretinde kesilerek 21 milyon 897 bin 917 kişiye ulaştırıldı. 30 yıllık tecrübeyle hayırseverlerimizin vekalet yaşları toplam 3 milyon 916 bin 723 hissini keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde, hilalin kuşattığı dünyayı iyilikle sarmak için mazlumların ele geçirmeyi sürdürme hakimiyeti.”

“Kurban yardımlarında deprem bölgesi ve yurt içine hüküm”
Kahramanmaraş merkezli depremlerde Türk milletinin, inancına ve asaletine yakışır şekilde depremzedelerin yardımına koştuğunu dile getiren Erbaş, “Yaşadığımız büyük afetin etkisi bu sene kurban yardımlarımız konusunda deprem bölgesini ve yurt içindekileri özetlemeyi. Depremzede kardeşlerimizin acılarını hafifletip bayram sevinçlerini çoğaltmanın gayreti içinde olacağız. Bu yardımlarımız tüm yaralar sarılıncaya kadar, tüm ihtiyaçlar giderilinceye kadar devam edecek inşallah” ifadesini kullandı.
Kurban ibadetini yaraları sarmaya, kardeşliği daha da güçlendirmeye vesile kılacaklarını dile getiren Erbaş, insanların vekaletle kurban konusunda yurt içi yolunu daha çok tercih etmeye yönelik bakış açısını söyledi.
Erbaş, Türkiye’nin diğer bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ve 49 bağımlılığına muhtaçlara Türk milletinin iyilik uzatmaya devam edeceklerini aktararak, “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak 2023 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 5 bin 950 lira, yurt dışında ise 2 bin 750 lira olarak talep edildik” dedi.
Vatandaşların, www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden çevrimiçi bağışlanmalarını hatırlatan Erbaş, “Cep telefonlarına indirilebilen mobil bağış uygulamasından kurban vekaletlerini verebilirler. İl ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri ve görevliler aracılığıyla da TDV kurbanlarını ağırlayabilirler” cümlelerine yer verdiler.
Erbaş, yurt dışında yaşayanlar ise din hizmetleri müşavirlikleri, ataşelikleri, koordinatörlükler ve uluslararası cami dernekleri ile din görevlilerini düzenleyerek kurban vekaletlerini emanet edebileceğini vurgulayarak, “Bağış kanallarımızın yanı sıra gider Kurban Bayramı öncesi vatandaşlarımızın bağışlarını yapabilmeleri için 81 ilimiz ve pek çok ilçemizde merkezi bin şubemiz aracılığıyla şehirlerimizin önemli noktalarına kurban bağış stantları kuracağız. Vatandaşlarımız, buralarda da konut hem vekaletle kurban konusunda bilgi alabilecek hem de bağış yapabilecekler” dedi.

“Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik içinde dayanışma ve yardımlaşmayı aşmamız gerek”
Bugün tüm dünyanın zor bir süreçten geçtiklerini söyleyen Erbaş, şöyle konuştu:
“Başta Müslüman coğrafyalar olmak üzere neredeyse dünyanın her yerindeki insanlar, işgallerin, savaşların, terör olaylarının, zulümlerin, yoksulluk ve umutsuzluğun girdabında varlık mücadelesi veriyor. Bu bağlamda yaşanan sorunlar, karşılaşmalar ve acılar karşısında doğal olarak her birimizin koruması vardır. Rahmet adaleti ve merhamet medeniyetinin mensupları olarak geçmişte daha fazla görev düşmektedir. Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik içinde daha çok emek ve gayretli kararlılık ve yardımlaşma mekanizmalarımızı daha fazla tüketmemiz gerekmektedir.”

Exit mobile version