Doktorluktan istifa etti, hastanenin aşçılığını yapıyor

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden 1992’de Mezun olan Yılmaz Turan, doktorluğu bırakıp baba mesleği aşçılığı seçti

Bolulu Yılmaz Turan, 1992’de İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Bir yıl acil serviste doktor olarak görev yaptı ancak aklı hep baba mesleği olan aşçılıktaydı.
Türkiye’deki birçok otelde ve Devlet Deniz Yolları’nda aşçı ve aşçıbaşılık yapmış babası Ali Murat Turan’ın yanında daha lise yıllarındayken çalışmaya başlamış, üniversite okurken bile yaz aylarında mutfakta kendisini geliştirmişti.

Doktorluktan istifa etti, hastanenin aşçılığını yapıyor

Doktorluktan istifa ederek esnaf lokantasında başladığı profesyonel aşçılık kariyerini otellerdeki başarılı çalışmalarıyla uluslararası yarışmada aldığı ödüllerle taçlandıran Turan yıllar sonra üniversiteden sınıf arkadaşı olan Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş’le karşılaştı. Elgörmüş’ün “Bizde aşçı açığı var. Gelir misin?” demesiyle hiç düşünmeden teklifi kabul eden Yılmaz Turan, tıp fakültesinin hastanesinde görevli öğrenciler, doktorlar ve personel için yemek yapmaya başladı.


Yiyecek ve İçecek Müdürü olarak idari bir görev de üstlenen Turan, Kovid-19 pandemisi döneminde sağlık çalışanlarına destek olmak için mesleğine geri dönerek iki farklı hastanenin acil ünitelerinde doktorluk yapmıştı.

Exit mobile version