ESA platformları kompost kurulum bilgileri

ESA platformları kompost kurulum bilgileri

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken tarafından özellikle ilçenin kırsal bölgelerini kalkınmayı sağlamak amacıyla kurulan Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kapsayan aralıksız devam ediyor.
Bu kapsamda, Tarım 4.0 alanında çalışmak ve kendini geliştirmek isteyen girişimcilere, çiftçilere ve gençlere eğitimler veren Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, ilçedeki bitirmek da uygulamalı olarak kompost kurulumları hakkında bilgilendirme yapıyor. Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi bu kez Eyüpsultan Belediyesi Anaokulları ve Akademisi (ESA) aracılığıyla, minik öğrencilerle kompost kurulumları yaptı.

Kompost kurulumları, alınan uygulamalı olarak anlatıldı
Kompost kurulumunu uygulamalı olarak anlatan, çiftçi Eylem Suer, bitkisel ve hayvansal atıkların geri dönüştürülerek organik gübre toplamasını ve tekrar toprakla buluşmasının öyküsünü minik alacakları anlayabilecekleri bir dilde anlattı. 2020 yılından beri onarıcı tarımla uğraştığını söyleyen Suer, kompostun ihtiyacı olan gübreyi doğal olarak vermek için çok büyük bir araç olduğunu ifade ederek “Bugün burada ESA hükümdarlarına, gerin ne kadar önemli olduğunu, aslında hiçbir şeyin çöp olmadığını, doğaya tekrar kazandırılabileceğini uygulamalı olarak gösterdik” . Kompost ilkelerini bir araya getiren çöplerin bir zaman sonra ortaya çıkanları ve doğayı kirletmeden de iyi bir şeyleri çıkarmamızı gösterdik” dedi. Öğrencilerin ardından evlerinden getirdikleri organik atıkları kompost kutusuna atarak, Suer’e sorular sordu.

Exit mobile version