Fethiye’deki Tarım Fuarı açılışında sevkiyatında

Fethiye'deki Tarım Fuarı açılışında sevkiyatında

Muğla’nın Fethiye ilçesi Vilayet Tarım Müdürü Barış Saylak’ın konuşması sırasında, CHP Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Demir’in kendisinden anlatımı gösterildi. Demir, Vilayet Müdürü Saylak’ın siyaset yaptığını tartıştı. Saylak ise, “Tarım Fuarında, Vilayet Müdürünün konuşmasından daha manalı bir şey yok” diyerek konuşmasının kesilmesik istenmesine karşı çıktı ve CHP’li isimleri gösteri yapmakla suçladı.
12. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Besin ve İhtisas Fuarı açılış merasiminde konuşan Muğla Vilayet Tarım Müdürü Barış Saylak’ın “Bu ülkede 1980 darbesinden sonra IMF, Dünya Bankası, memleketler arası kapitalist devletler Türk çalışanına ‘sen ekme, sen dikme, Avrupa Birliği Harcanan eksin, biz biriktirdiğimiz ucuz parayla alırız’ dediler. Merhum Kemal Derviş, 1999’da bu ülkeye geldiğinde şeker pancarına kota, tütüne kota; 1974’te merhum Bülent Ecevit’e ABD, Afyon’daki üreticinin haşhaş ekimine kota koymuştu. Türkiye ekmez, dikmez ve bağımsızlığını kaybederse doğal milletlerarası finans güçleri yeniden gelir. Sizin ne ürettiğinize ne eklediğinize ne ekmeyeceğinize karar verir. Münasebetiyle biz Muğla Orman ve Tarım Bakanlığı olarak işte bugün Nif’teydik. Kiraz üreticilerimizle birlikte Bornova araştırmadan gelen uzmanlarımızla eğitimdeydik. Bunun üzerine koşarak bir mevzuyu söz etmek istiyorum. Muğla’da 209 ziraî kalkınma kooperatifi var. 27 oda ve üst birlik var. Muğla’da 6 tane kooperatifi bir ortaya koyduk, merkez kooperatif kurduk diyorlar” dedi. Saylak’ın konuşması sırasında ve Vilayet Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar ve devletin tarım siyasetlerini gittiği sırada CHP’li milletvekili adayı Mehmet Demir ve bir küme partili ”Burada siyaset yapma” diye bağırıp toplantılarını sergiledikçe müdür Saylak “Tarım fuarında bir tarım müdürünün konuşmasından doğal ne olabilir? Demokrasi anlayışınız bu mu? Her vakit tarım müdürü konuşacak. Hazırlıklı olun, ben gerçekleri konuşuyorum” diye karşılık verdi.
Bunun üzerine CHP Muğla milletvekili adayı Mehmet Demir’de “Gerçekleri söyle! Gübre kaç para, mazotun litresi para onu söyle” diyerek çıkışınca Vilayet Müdürü Barış Saylak da, “Siz gösteri yapmaya devam edin. Arkadaşlar bir defada daha demokrasi anlayışınızı gördü. Vekil adayınız muhatabınız, sonraki vekil adayları ve başka siyasi partiler. da apiterapik eşyaların ürettiği projeyi daima birlikte yaşamadık, tıkır tıkır işliyor. Arkadaşlar gerçekler, algı operasyonlarının üstündedir. şükranlarımı sunuyorum.Lakin benim geçmişimin bulunduğum CHP’nin demokrasi topraklarındae de yaptığınız yakışmaz” diyerek kelamlarını tamamladı.
CHP’li Demir’de “Biz gösteri yapmıyoruz, gerçekleri söylüyoruz, senden CHP’li olmaz. CHP’yi ağzına alma” derken, CHP Vilayet İdare Şurası Üyesi Ramazan Pehlivan’da “Müdür gösterisi yapma bırak. Kemal Derviş’e dün öldü diyorsun. Ülke patlamak üzere” tabirlerini kullandı.
Bu tartışmaların konuşmasının akabinde kullandığı olarak devam ederken Fethiye Belediye Lideri Alim Karaca çemberi ortaya çıkarmak için sonlandırmaya çalıştı.

Exit mobile version