Gazeteci Yazar Engin Ardıç son yolculuğuna uğurlandı: Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

Gazeteci Yazar Engin Ardıç'ın düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Sabah Gazeteci Yazarı Engin Ardıç, Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

GAZETECİ YAZAR ENGİN ARDIÇ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI: TÖRENE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILDI

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Sabah gazetesinin köşe yazarlarından Engin Ardıç, son yolculuğuna uğurlandı. 71 yaşında hayatını kaybeden Ardıç için Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Ardıç, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze törenin ardından Kilyos Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

Engin Ardıç, 1 Şubat 1952, Trabzon, Türk gazeteci ve yazardır. Trabzon’da görevli memur olan velilerin çocuğu olarak dünyaya geldi. Annesinin adı Vesile, babasının adı Mustafa Şevki Ardıç’tür. Büyükbabası Saip Efendi, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında kurulan sosyalist bir parti olan Türkiye İşçi ve Köylü Sosyalist Partisi’nin bir üyesiydi. Büyükbabası Cemil Efendi ise aynı yıllarda Kasımpaşa’dan Anadolu’ya silah ve mühimmat kaçakçılığına karışmıştır. Engin Ardıç, 1970 yılında Galatasaray Lisesi’nde eğitimini tamamlamış, ardından 1976 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nden mezun olmuştur.

Gazetecilik kariyerine 1970 yılında “Tiyatro ’70” dergisinde başladı. Reklam metin yazarı, BBC Türk hizmet spikeri, Cumhuriyet ve Politika gazetelerinde tiyatro ve edebiyat eleştirmeni, Nokta dergisinde yayın danışmanı olarak çalıştı. Köşe yazıları Dünya, Sabah, Star ve Akşam gazetelerinde yayımlandı. Ayrıca ana haber bülteninin ardından şu anda Star TV olarak bilinen Inter Star televizyonu hakkında günlük yorumlarda bulundu. Elele, Tempo ve Playmen gibi dergiler için makaleler yazmıştır. Engin Ardıç, 24 Şubat 2008 tarihinden beri Sabah gazetesinde köşe yazarıdır.

Engin Ardıç’ın medya varlığı, bireylere, siyasi (ve diğer) gelişmelere yaklaşmayı ve görüşlerini kendine özgü bir tarzda ifade etmeyi, bazen sıradan bir dil kullanarak ve zaman zaman agresif bir ton kullanmayı içerir. Ara sıra nefret suçları için malzeme sağlama suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

İşte kitaplarından bazıları:

“Doğru Söyleyeni Dokuz Köyden…” (1988)

“Kadın Suretleri” (1989)

“İslâm Teksas’ta” (1989)

“Şengül Hamamı” (1989)

“Mustafa Kemal Sizin Gibi Kıro Değildi!” (1990)

“Daktilo Konçertoları” (1990)

“Turkobarok” (1991)

“Teğel Teğel Hüzün” (1991)

“Burjuvazi Şeyediyor Haa…” (1999)

Exit mobile version