‘Hedef Kızılelma’ belgeselinin galası yapıldı

'Hedef Kızılelma' belgeselinin galası yapıldı

‘Hedef Kızılelma’ belgeseli izleyiciyle buluşturuyor. Belgeselin galasında tariflerinde bulunan Baykar İdare Şurası Lideri ve Teknoloji Önderi Selçuk Bayraktar, “Hedef Kızılelma, icrain semalarında hür ve bağımsız cihaz için rehber onca sıkıntının, uğraşın manasını anlatıyor” dedi.

Türkiye’nin birinci hava savaş uçağı olan Bayraktar Kızılelma’nın geliştirme etapları ve Baykar’ın hava aracı geliştirme seyahatini anlatan ‘Hedef Kızılelma’ belgeselinin birinci bölümünü gösterime girdi. Belgeselin galası İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Belgeselin gösterimi öncesi Baykar İdare Şurası Lideri Selçuk Bayraktar açıklamasında bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayraktar, “Hedef Kızılelma belgeselimiz hava aracımızı birinci görüşya cihazlarımız periyotta çekilmeye başlanmıştı. bütün bu serüvenin öyküsünü anlatmıyor” dedi.

“Ülkemizin bağımsız tam ve güçlü yarınları için çabaya devam etmek”
Selçuk Bayraktar’ın hayatını kaybeden yol arkadaşını almayı da söylerken, “Bizim bu serüvende ahirete irtihal yaşamış birçok yol arkadaşımız oldu. Yaşamadığı manasına gelmiyor.O bizlerle birlikte bu çabayı sürdürüyor.Bizler de onun düsturlarıyla, onun bize verdiği ilhamla ve başka yol arkadaşlarının verdiği ilhamla birlikte gayretimize devam ediyoruz. ahdettik ve buna inşAllah devam kampanyası” diye konuştu.

Bayraktar, “Bütün bu çabayı biz daima yüksek bir moralle ve motivasyonla yürütücütük. Onlar da (Özdemir Bayraktar) Kızılelma’yı görebilseydi doğal olarak çok keyifli olacaktı. . Natürel Kızılelma da onun görüşü üzerine bir manada kondu” diye konuştu.

“Kızılelma 2024’te üretime giriyor”
Bayraktar, Kızılelma’dan birinci bombanın ne vakit atılacağına ait davaya karşılık olarak, “İnşallah 2024 üretime giren Kızılelma. O ortada denemeleri yapılabilir. varlık bulundu.

Son periyotta siyasi polemiklere yöneltmeye yönelik da yanıt veren Selçuk Bayraktar, “Biz doğal çabalarımızı birinci sınıftakilerden beri türlü türlü pürüzlerle, yıpratmalarla, iftiralarla, karalamalarla, tehditlerle karşılaştık. Asılı olan burada menzil. Ardımda yazıyor: Kızılelma. Kızılelma bizim medeniyetimizin çok eski bir davası.ona gerçek yürüyüş, aslolan bu.yılmadan, dosdoğru yoldan ayrılmadan, güzel günde, berbat günde her tarzda uğraşmak o yolda.

Selçuk Bayraktar konuşmasını şu halde sürdürdü: “Bayraktar TB3 dünyanın birinci kısa pistlilerden inip kalkabilen insansız hava aracı olacak. 1-2 ay birinci içinde uçuşunu yapmayı hedefliyoruz. 2024’te de amacımız dünyanın birinci SİHA gemisi olacak TCG Anadolu’ya inmek. Şimdiki kızılelmamız da bu.Ondan sonra Kızılelma’nın kendisi gidecek oraya inip kalkacak, inşallah 2025’te.Kendi sınıfında dünyanın en güzeli diyebileceğimiz, hatta en yakın rakibinden 5 daha kat ünlü olan SİHA’ları var inşain. hatta kültür ve sanatta bu geleceğin geleceği hatta teknolojide geldiğini görüyoruz.Başka yerlerden da geliyor, muasır medeniyetler düzeyine ve inşallah milletimizi çıkaracağımıza gideceğiz.”

Belgesel 2 bölüm olarak yayınlanacak
İki bölüm olarak yayınlanacak belgeselde Bayraktar Kızılelma’nın 14 Aralık 2022 tarihindeki birinci uçuşuna kadar geçen sürelerde yaşananlar anlatılıyor. Türkiye’nin birinci ulusal uçuş hava araçlarını geliştiren firma Baykar ve Bayraktar evcil hayvanlarının yaşadığı süre boyunca belgeselde ele alınıyor. Belgeselin ikinci kısmı ise kısa bir vakit sonra Baykar’a ilişkin Youtube kanalında gösterime giriyor.

Hedef Kızılelma belgeselinin yönetmenliğini Altuğ Gültan ve Burak Aksoy yaptı. Belgeselin çekimleri Özdemir Bayraktar Ulusal Teknoloji Merkezi ve Bayraktar Kızılelma testi götürüldüğü Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde gerçekleşti. 2022 Şubat ayında başlanan belgesel projesi yaklaşık 9 ayda tamamlandı.

Exit mobile version