Hem tatil yaptıkları hem gönül aldılar

Hem tatil yaptıkları hem gönül aldılar

Dünyanın çeşitli bölgelerinden gönüllü olarak Kapadokya bölgesinden gelen gönüllüler hem tatilini yapıyor, hem de sosyal sorumluluklarını sürdürmeye devam ediyor.
Nevşehir’de faaliyette bulunan Kapadokya Engelli Yetenekler Derneği’nde yılda yaklaşık 150 yabancı katılırken, 2013 yılında bu güne kadar da bin 500 den fazla gönüllü katıldı.
Kapadokya Engelli Yetenekler Derneği (KEYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kalcı “Biz gönüllülük esasına göre çalışıyoruz. Özellikle ‘Çocuğunu Keşfet’ programı, Kapadokya’ya gelen yabancı gönüllüler ile yürütüyoruz. Gönüllülük esası ortaya konulduğu zaman paranın hükmü olmuyor. Gönüllüler bizden para cezası. Bizde oluşturduğumuz para almıyoruz. Gönüllülerden en az 15 gün kalmalarını istiyoruz. Çünkü çocuklar ile bir alışma süreci oluyor. O süreçten sonra Verimli daha oluyorlar. 2013 yılından bu güne kadar yabancı gönüllü gidiş yıllık 150 gönüllüyü buluyor” şeklinde konuştu.
Yurt dışından gelen yabancı gönüllüler, ‘Çocuğunu Keşfet’ Projesinde aşağı sendromlu özel çocuklarla Kapadokya Engelli Yetenekler Derneği’nde (KEYDER) düzenlenen çeşitli etkinliklerle hem beceri geliştiriyor hem de doyasıya eğleniyorlar.
Almanya’nın Bernburg koleksiyonundan gelen Michael Tauber ise yapacağı, “Ben 20 yaşında ve öğrenciyim. Buraya Almanya’dan gönüllü olarak geldim. Almanya’da da sosyal hizmetler alanında çalışıyorum. Burada özel çocuklar ile birlikte olmak istedim. Burada ki gönüllülük benim için büyük bir fırsat. Bu sayede özel çocuklarla çalışma fırsatı bulduk” dedi.
Sosyal Hizmet alanında KEYDER Derneğinin kurulmasıne başlamak için Almanya’dan Kapadokya’ya gelen Tino Müller vereceği, ”İnternet üzerinden erişimim sonucunda Kapadokya Engelli Yetenekler Derneğinin Sosyal Sorumluluk Projesi olarak ‘Çocuğunu Keşfet’ projesine başvurdum. Başvurum olumlu sonuçlandı ve Kapadokya’ya geldim. Projenin amacı, özel öğrencilerin anneleriyle birlikte atölyelerdeki çeşitli etkinliklere katılarak deneyleri keşfetmek. Bir gönüllü olarak burada olmak, zihinsel ve duyusal yönler onları keşfettiğinde onların yanında olmak özel hissettirdi. Burada olmak ve özel çocuklarla vakit geçirmek harika bir duygu” dedi.

Exit mobile version