Hitler’in geldiği evde polislere insan hakları cezası verilecek

Hitler'in geldiği evde polislere insan hakları cezası verilecek

Nazi lideri Adolf Hitler’in Avusturya’da var olan ev, polislere insan hakları eğitimi kullanılmak üzere kullanılmak üzere.
Nazi lideri Adolf Hitler’in 1889’da geldiği evde polislere eğitim verilecek. Avusturya’nın Almanya’da geçirdiği yer alan Braunau Am Inn’deki ev, polis memurlarına insan hakları eğitimi verilmek için kullanılmak üzere. Hükümet, uzun bir anlaşmazlığın ardından geçen senelerde satın aldığı binadaki, sonunda sonbaharda çıkması bekleniyor.
Hükümetin ev rejimi planları ise, tartışma konusu oldu. Bazı Avusturyalılar, evin neo-Nazilerin odak noktası olmasını engellemek için yıkılmasını isterken, bazı ise söz konusu yıkımın Avusturya’nın geçmişinin inkarı beklentileri ilerliyor. Bir diğer grup ise, evin bir hayır kurumu olarak kullanılması gerektiğini söylüyor.
Avusturya hükümeti, aşırı sağcıların evi ziyaret zorlamalarını engellemek amacıyla evi eski sahibi Gerlinde Pommer’den kiralamıştı. Ev, uzun bir süre bir hayır kurumu tarafından özel ihtiyaçları olan insanlar için bir gündüz bakımevi olarak kullanıldı. Hükümet daha sonra 2016 yılında 800 bin euro inceleme eve el koyulmasının izin veren bir yasa çıkarmış, satın aldığını 3 yıl sonra konut Bakanlığı, 17. yüzyıldan kalma evin karakola dönüştürüleceğini duyurmuştu.

Exit mobile version