İklim krizine karşı, “Bin, Koş, Yüz” dediler

İklim krizine karşı, “Bin, Koş, Yüz” dediler

Avcılar Belediyesinin çalışmaları “Bin, Koş, Yüz” performansında buluşan doğaseverler, iklime krizine karşı rüzgarı ısıtmak için bir araya geldi. Bisiklete binerek güne başlayan, ardından koşarak devam eden ve son olarak sıcaklık 18 derece suda yüzen profesyonel ve amatör sporcular, iklim krizine dikkat çekti.

Avcılar Belediyesi, “İklim Krizine Karşı Farkındalık İçin Bin-Koş-Yüz” adıyla bir etkinlik düzenledi. Bu yıl ikinci düzenlenen ve 40’a yakın çevre, doğa ve spor davetun destek gezileri etkinlik kapsamında 300’den fazla doğasever önce bisiklet turu düzenlendi. Sabahın ilk saatlerinde Tahtakale Mahalesi Ispartakule Mevkii’nde buluşan, Avcılar’ın 10 mahallesini dolaşarak 25 kilometre boyunca pedal çevirdi. Bisiklet muhafazası ile birlikte Barış Manço Kültür Merkezi’nin evinin iklim koşucuları, kriz iklimine dikkat çekmek için ise 5 kilometre boyunca koştu. Etkinliğin son noktasında ise yağan yağmura aldırış etmeden denize açılan yüzücüler, sıcaklığı 18 derece suda 1 kilometre yüzerek Denizköşkler Plajı’ndan karaya çıktı.

“İklim krizine karşı duyarlı olacağım”
İklim kriziyle ilgili konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Dünyamız krizi iklime karşı alarm veriyor, bizlerde Avcılar’da iklim krizine karşı yoğun operasyon yürütüyoruz. parçalarını bir tanesini de bugün gerçekleştiriyoruz. İstanbul’un birçok birleşmenin katıldığı sporcularla geleneksel “Bin-Koş-Yüz” gerçekleştirmemizi gerçekleştirdik. İklim krizi dünyamızın meselesi. İklim krizine karşı duyarlı olacağım, doğayla uyumlu çalışmayı yürüteceğiz. Doğaya zarar veren, iklim krizini tetikleyen yönetim anlayışına da dur diyeceğiz. Dünyanın her tarafında dur diyeceğiz, çünkü Dünya’nın öbür ucundaki olumsuzluk Türkiye’mizi de geçecek. Bu sadece bölgesel bir mesele değil, bu küresel bir mesele. Tüm Dünyayı birlikte bir mesele. Bu geniş bakışla mücadeleye devam etmeye devam ediyor. Avcılar karbon ayak izini nötrleştirmek için dünyada açık ara önde koşuyor. İşte bu gün bu etkinlikte bunun öğretmeni. 40’a yakın çevre, doğa ve spor evlerinin desteğiyle 2.sini yöneticilerimizi topluluklarımızda olan sivil toplum gruplarına, sporcularımıza ve komşularımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Exit mobile version