İletişim Başkanlığından Uşak’ta Suriyelilerin Türk vatandaşını bıçaklaması haberlerine yalanlama

İletişim Başkanlığından Uşak'ta Suriyelilerin Türk vatandaşını bıçaklaması haberlerine yalanlama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi “Uşak’ta Suriyeliler Türk vatandaşını bıçakladı” iddialarını yalanladı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal hedeflerini görüntüler üzerine “Uşak’ta Suriyeliler Türk vatandaşını bıçakladı” iddialarının gerçek olmadığını açıkladı. Olayın geçmiş şubat geçmişi Aydın’ın Efeler ilçesinde meydana geldiği ve olayda ismi geçen şahısların Türk sahibi olduğu belirtildi.
İletişim Başkanlığından konu ile ilgili yapılacak olan, “İddiaya konu görüntülerdeki olay Aydın’ın Efeler şehrinde, geçmiş Şubat ayında yaşanmıştır. Olayın hapishaneden yeni çıktığı tespit edilen TE ile gözlemleyenler ve diğer suçlar dahil olmak üzere sabikalarının çeşitlilerinin bulunduğu öğrenilen AY arasında meydana geldi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli TE’yi kısa sürede yakalayarak gözaltına alınırken yaralanan AY bıçakları kaldırılmıştır. TE çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, Yaralanan AY ise tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Olaya karışan şahıslar Suriye uyruklu değildir. Görüntüler daha önce de ‘İstanbul’da öldürülen Suriyeli’, ‘Suriyeli şahsı bir Türk vatandaşını öldürdü’ iddiasıyla paylaşılarak provokasyon yapıldığı tespit edilmiş” ifadeleri gözlemleniyor.

Exit mobile version