İSİAK ve İhlas Vakfı Emir Sultan Erkek Öğrenci Yurdu tarafından yıl sonu programı düzenlendi

İSİAK ve İhlas Vakfı Emir Sultan Erkek Öğrenci Yurdu tarafından yıl sonu programı düzenlendi

İstanbul İslami İlimler Akademisi ve İhlas Vakfı Emir Sultan Erkek Öğrenci Yurdu tarafından yıl sonu programı düzenlendi. Programda dinleyenler, ilahi okudular ve drama oyunu oynadılar.
Beylikdüzü’nde İhlas Koleji Lise Konferans Salonu’nda İstanbul İslami İlimler Akademisi ve İhlas Vakfı Emir Sultan Erkek Öğrenci Yurdu tarafından yıl sonu programı düzenlendi. Programa yurdun öğrencilerinin yoğun ilgisine yönelik Akademi Başkanı Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın ve Yurt Müdürü Ali Kara katıldı. Programda öğrenciler tarafından Kur’an okunurken, ilahi söyledi. Tarihi konulan drama skeçleri oyuncuları, çeşitli şairlerden şiirler okudu. Program sonunda ise okulu birinci, ikinci ve üçüncü olarak bitiren başarı belgesi takdim edildi.
“Az sayıda öğrenci ile ulaştığımız program sonraki senelerde yeni katılımlarla devam etti”
Programda konuşan Yurt Müdürü Ali Kara, “Emekli müftülerinden ve kıymetli hocalarımızdan muhterem Hasan Yavaş hocamız, 1990’lı yıllarda Fatih Çiçeklibahçe’de tahminleri İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat Fakültesinde öğrenci okuma programı 28 Şubat’ta kesintiye uğradı. Daha sonra 2008 yılında İhlas Vakfı Bahçelievler Yurdu’nda ‘Geleceğin Yıldızları’ adıyla İmam Hatip ve İlahiyata öğrenci okutma programımız yeniden başlatıldı. İmam Hatip Liseleri ve Meslek Liselerine Üniversiteye girişte uygulanan katsayı farkı öğrenciyi bulmakta zorlandık. Az sayıda öğrenci ile başladığımız program sonraki senelerde yeni katılımlarla devam etti. Allahu Teala’yı kullanmak bu maksatla hizmet verebiliriz Emir Sultan Yurdu binasını ihsan etti. Merhum Enver ağabeyimizin ahirete yolcumuzun yanında olduğu gün bu binaya taşındık. Sonraki senelerde devam eden eğitim desteklerimizle İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan yönetici, İstanbul’da ve Anadolu’daki İlahiyat Fakültelerini kazandılar” dedi.
“Ümmetin kurtuluşu ehli sünnetin devamlılığındadır”
Programda konuşma yapan İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, “Biz bu Türk milletinin mensubuyuz. Yüzyıllarca bu coğrafyada ehli sünnet ve cemaat itikadının kısmetçiliğini yapmışız. Bunu insanlara öğretmişiz. Böyle büyük bir hizmet ifa olmuşiz ama bize nüfus bakımından melzum olan Türkistan coğrafyası ile buluşmamızı önlemek için Hristiyanlar, Papalık aramıza bir hançer saplamış. Bu hançer de İran’daki Safevilerdir. Eğer bu hançer geleceğine şimdi dünya haritası çok farklı olacaktır. İşte ümmetin kurtuluşu ehli sünnetin devamındadır. Bunu yayan müesseselere biz müteşekkiriz” ifadesini kullandı.
“28 Mayıs seçimlerinde meydana gelen sonuçtan herkes çok memnun”
Programda kürsüye çıkan Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, “Çok uzaktan geliyorum. Rusya Federasyonuna bağlı otonom Başkurdistan Cumhuriyeti’nin başşehri Ufa’dan geliyorum. Birkaç gün önce İmam-ı Rabbabi Ahmet-i Sirhindi Hazretlerini anma ve onun adına bir Cami-i Külle’yi yaptırmak ve temel atma merasimi için gitmişk. Bu merasimde Rusya’dan, Kazakistan’dan, İran’dan, Azerbaycan’dan gelen kardeşlerimiz oldu. Adeta orada Osmanlı bir araya geldi. Kendilerine ‘İlim ve İrfan, Sanat, Kültür, Medeniyet merkezi aziz İstanbul’dan Türk milletinden size selamlar getirdik’ dedik. Onlar da sizlere en kalbi selamlarını gönderdiler. Orada çok büyük bir sevinç gördüm. 28 Mayıs seçimlerinde meydana gelen sonuçtan herkes çok memnun. ‘Allah’ın göstermesinin aksiye olması büyük bir felaket olmazdı’ dediler” diye konuştu.

Exit mobile version