İstanbul Gençlik Oyunları’nın ödül töreni düzenlendi

İstanbul Gençlik Oyunları'nın ödül töreni düzenlendi

Başakşehir Belediyesi, 155 binden fazla öğrenciyi bir araya getirdiği 8 ay boyunca süren İstanbul Gençlik Oyunları’nın ödül törenini gerçekleştirdi. Kültür Sanat, spor gibi 26 branşta kıyasıya mücadele eden ve sonuca giden öğrenci ve okullar ödüllerine kavuşurken toplamda 1 buçuk milyon ödül dağıtıldı.
Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi Türkiye’nin en büyük Gençlik ve Spor organizasyonu İstanbul Gençlik Oyunları’nın ödül töreni Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde kazandı. Program çerçevesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı da erkenden kutlandı. Program, Akapella isimli müzik dizisi sahnesinin başlamasıyla başladı. Bando ekibinin öğretmeniyle devam eden programın ödül töreniyle oğlu bulundu. 39 ilçede Liseler arasında bulunan program 8 ay boyunca sürdü. Kültür Sanat, spor gibi 26 branşta kıyasıya mücadele eden ve sonunda giren öğrenci ve okullar ödüllerine kavuştu. Toplamda 1 buçuk milyon ödül dağıtıldı. Ödüller arasında Basketbol kategorisinde yarışan İstanbul Gençlik Oyunlarında 1.’lik kupasına sahip olan Toki Fenertepe Ortaokulu ise 720 bin liralık ödülün sahibi oldu. Programa Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

“155 bin genç organizasyonda yarıştı”
155 bin gencin organizasyonunda yarıştığını söyleyen Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Birazdan ödül törenimiz olacak ve ilk 8 ay boyunca yarıştılar. Gençlik oyunları Türkiye’nin en büyük gençlik faaliyeti yaklaşık 155 bin genç ile 8 ay süren çok büyük bir organizasyon. İstanbul’da 39 ilçede yaklaşık 2 milyon gençle iletişim kuruldu.850 bin liseden gençlerin katıldığı 155 bin genç organizasyonda yarıştı.Yaklaşık 25 branşta 4 kategoride yarışmalar yapılıyor.Kültür sanat, spor, teknoloji ve sosyal sorumluluk kategorilerinde ve bu yarışmalar hem okul bazda hem takım hem de bireysel yarışmalar. 8 ay boyunca bu heyecanı dolu dolu yaşadık” dedi.

“Yaşadığım bir sakatlıktan dolayı bana fedakarlık ödülü aldım”
Yarışmada sakatlıktan dolayı fedakarlık ödülü alan Seccad Yıldız, “Voleybol turnuvasına katıldım. Burada yaşadığım bir sakatlıktan dolayı bana fedakarlık ödülüne layık gördüler. Bu yüzden emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Organizasyon çok başarılı umarım gelecek senelerde İnşallah takımım ve okul adına şampiyon olacağım” diye konuştu.
“Basketbol branşlarında 1. Olduk”
Basketbol branşlarında 1. Olduklarını anlatan Damla Çıkrık, “Basketbol branşlarında 1. Olduk. Ayrıca ben en değerli oyuncu seçildim. Çok eğlenceliydi. 7 aylık süreci bizim için çok zorluydu. Arkadaşlarla birlikte geldik. Teşekkür ederim bu organizasyon için” şeklinde konuştu.

Exit mobile version