İstanbul Havalimanı’nda Ege’nin yöresel tatları sergileniyor

İstanbul Havalimanı'nda Ege'nin yöresel tatları sergileniyor

İstanbul Havalimanı’nda “Tadında Anadolu Ege Haftası” performansında Ege mutfağı yerli ve yabancı yolcuların beğenisine sunuldu. Ege mutfağına yönelik çalışmalarıyla Şef bilinen Dilek Yetkiner’in yöresel yiyeceklerle hazırladığı farklı lezzetler yolcuların beğenisine sunuluyor.
İstanbul Havalimanı dış hatlar terminali giden evi düzenlenen gerçekleştirmenin açılışına İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet İlker Haktankaçmaz, BTA Türkiye Direktörü Kerem Arman, BTA İstanbul Havalimanı İşletme Müdürü Kazım Çil ve Ege bölgesi yaşadığı mutfağına yönelik çalışmalarıyla şef Dilek Yetkiner katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Kerem Arman, şirket olarak Anadolu lezzetlerinin dünya çapında tanıtılmasına önem verdiklerini belirterek, “Anadolu’nun gizli hazinelerini, gizli ürünlerini ve gizli lezzetlerini sizlerle buluşturmaya çalıştık. Bu hafta boyunca İstanbul Havalimanı’nda, gelecek hafta İzmir ve Ankara havalimanlarında Ege lezzetlerini müşterie güneşleyeceğiz” dedi.
İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Haktankaçmaz ise gerçekleştirmenin ülkesi tanıtımına katkılarından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.
Şef Dilek Yetkiner ise bu yıl ikinci düzenlenen etkinlikteki Ege yöresi yemeklerin büyük bir ilgi uyandırdığını belirterek şunları söyledi:
“Ege mutfağının yerel ve yöresel tüm tarifelerini hafta boyunca sergilemek için burada bulunuyoruz. Ürünlerimizin tamamı sabahın erken saatlerinde hasat edilen taze bir şekilde buraya ulaştırıldı. Bölgemizin coğrafi işaretli sebzesi olan sakız enginarı ile farklı bir çok tarife yaptık. Yolcularımızın tadına sunuyoruz. Gecen yıl ilk defe Lezzetler çok beğenildiği gibi çok da sağlıklı bir mutfak olduğu için öğrenmek isteyenlerden de büyük ilgi gördü.”
Şef Dilek Yetkiner’in Ege yöresi meyve sebzelerinden hazırladığı menüdeki birbirinden özgün yerel lezzetler 9 Haziran’a kadar İstanbul Havalimanı’nı kullanan yolcuların tadına ulaşacak.

Exit mobile version