İstanbul’un hayalet uçakları yeni sahiplerini bekliyor

İstanbul'un hayalet uçakları yeni sahiplerini bekliyor

İstanbul’da Atatürk Havalimanı apronunda bekleyen 5 hurda uçak sahiplerini bekliyor. 2021 yılında 9 olan hurda uçakların 4’ü satılarak kafeterya veya restoran olarak kullanıldı.
Bir dönem Avrupa’nın en fazla artan uçuş yönetimine sahip olan Atatürk Havalimanı, Millet Bahçesi ve Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi ile çocuklara hizmete yönelik projelerle süsleniyor. Atatürk Havalimanı sivil uçuşlara kapatılsa da TEKNOFEST gibi dünya çapında yankıları olan büyük etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Havalimanı apronu içinde bulunan ekipmanları 2021 yılında 9 olan hurda uçaklardan 5’i kaldı.
Uçuş ömrü tamamlanmış, hacizli ve hurda uçakların, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılmıştır. 2019 yılında İhlas Haber Ajansı’nın “İstanbul’un çiçeklerine terk edilen hayalet uçakları” kayıt haberiyle ortaya çıkan uçaklar odaları tarafından ilgi gördü. Medyada yer alan haberlerin ardından atıl vaziyette bulunan uçaklar satın alındı. Satılan uçaklar taşınması için kanat ve gövde parçaları parçalanarak havalimanından götürüldü. Uçakların bazılarının ise restorana ve kafeye dönüştürüleceği öğrenildi. Bazı uçakların kanatlarını ağaçların ve sarmaşıkların kapattığı havadan tabloları görüntülere yansıdı. Havadan gövdelerinin uçak hurdalarının birçoğunun dış gövdelerinin döküldüğü, kanat kısımlarında ise ciddi hasarlar olduğu göze çarpıyor. Uçakların camları ve motorları tamamen sökülmüş durumda bekliyor. Ancak bazılarının içinde hala birçok elektronik aksam bulunuyor. Havalimanı apronunda bekleyen 5 hurda uçak ise yeni sahiplerini bekliyor.

Exit mobile version