İzmir’i yine sağanak vurdu, manzara değişmedi

İzmir'i yine sağanak vurdu, manzara değişmedi

İzmir’de, bazı elden etkili olan sağnak yağmur caddesi ve sokakları göle sürdü, sürücü ve araca zor anlar yaşattı.
Meteorolojinin uyarısının ardından, İzmir’in bazı noktalarında sağanak etkili oldu. Kısa sürede etkili olan gösterisiyle birlikte, kentte cadde ve sokaklar adeta göle döndü. Yağış, sürücü ve çocuğa da zor anlar yaşattı. Bazı araçlar ve motosiklet taşıyıcıları, biriken sularda yürürken zorlanmayı çekti. Biriken sular, kimisi ise bitişiğine durma noktasına getirdi, uzaklaşmak çaresiz kaldı.

İzmir’e yeni uyarı
Öte yandan Tahmin Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü ve Erken Uyarı Merkezi, İzmir için yeni bir gösteri uyarısı daha yaptı. Yapılanmayı şu ifadelere yer verildi:
“Yapılan son değerlendirmelere göre: 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü bölgemizde beklenen göksel manzaraların sağnak gösterilerinin, öğle saatlerinden itibaren İzmir’in; Bayındır, Beydağ, Bornova, Buca, Kemalpaşa, Kiraz, Ödemiş, Tire, Torbalı, Menderes, Gaziemir, Karabağlar, Narlıdere, Balçova, Konak, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli, Menemen, Foça, Aliağa, Bergama, Kınık ve Dikili ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağmuru, şiddetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Exit mobile version